To je to što me zanima!

Napukli zid zgrade u Zagrebu vatrogasci osigurali gredama

Zbog padanja dijela ciglica s fasade i odvajanja od zida policajci su procijenili kako postoji opasnost od urušavanja. Vatrogasci su drvenim gredama poduprli fasadu i osigurali je od rušenja
Vidi originalni članak

U subotu oko 8.30 sati pušten je promet zagrebačkom Adžijinom ulicom od rotora u pravcu sjevera do Ogrizovićeve ulice koji je u petak uvečer iz predostrožnosti bio zatvoren zbog puknuća fasade na zgradi u Kranjčevićevoj ulici na broju 36.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog padanja dijela ciglica s fasade i odvajanja od zida policajci su procijenili kako postoji opasnost od urušavanja. Pozvali su vatrogasce koji su drvenim gredama poduprli fasadu i osigurali je od rušenja.

VIDEO: VATROGASCI NA TERENU Napukao zid zgrade u Zagrebu: Službe su dežurale cijelu noć

Sve je tijekom večeri pregledao i statičar Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je utvrdio kako za sad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna. Daljnje postupanje odredit će građevinska inspekcija.

POGLEDAJTE VIDEO (intervencija vatrogasaca):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatrogasci su ondje dežurali do 2.30 sati. Nije bilo potrebe za evakuacijom stanovnika. Prema informacijama iz grada, danas bi trebala početi sanacija fasade.

Navodno je uzrok pucanja fasade dotrajalost. Nije imala dobar temelj te je s vremenom kliznula. Naima ta fasadna cigla je zidana uz zid bez upora po njoj. Cijeli teret fasade nosio je njen temelj.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • centarfor 11.08.2019.

    Sve neki stručnjaci pa je tako i policija (ili novinar) koja zaključila da je opasnost od urušavanja zida (zgrade). Dogodilo se je isto ono što je bilo na Zagrepčanki kada su padale ploče sa fasade i nitko nje rekao da je opasnost od urušavanja zgrade. Jednostavno, popustilo je vezivo kojim je fasadna opeka bila "zalijepljena" na zid. Stabilnost zgrade sigurno nije ugrožena ali je činjenica da je potrebno obnoviti fasadu. Evo prilike za napraviti energetsku obnovu fasade.

  • Blackstarxx 10.08.2019.

    Tak je to u zg ko mlohava čuna ;))

  • Lala1808 10.08.2019.

    vatrogasci su postali i građevinski radnici - moguće samo u ovoj slučajnoj državi

Komentiraj...
Vidi sve komentare