To je to što me zanima!

Narednik zbog tulumarenja u Požegi udario ročnicu nogom?

Narednik je ročnike ulovio u jednoj sobi usred noći te ih natjerao da rade sklekove. Tijekom izvođenja sklekova jedna se ročnica požalila da ju je D.K. udario nogom
Vidi originalni članak

Stožerni narednik D.K. u nedjelju je iza ponoći obilazio sobe ročnika u požeškom Središtu za temeljnu obuku. Nekolicinu ročnika nije zatekao u spavaonicama, već u jednoj sobi. Utvrdio je kršenje vojne stege i u pola dva ujutro neobuzdane ročnike natjerao da rade sklekove na pisti vojarne. 

Kako je priopćio MORH, tijekom izvođenja sklekova jedna se ročnica požalila da ju je D.K. udario nogom. Iako navodno nije htjela, preventivno su je poslali u požešku bolnicu, gdje je nakon liječničkog pregleda vraćena u vojarnu. Dan kasnije, zapovjednik Središta za temeljnu obuku udaljio je D.K s dužnosti stožernog narednika. Također je pokrenuo stegovni postupak zbog samovolje u obnašanju dužnosti tijekom rada s dragovoljnim ročnicima.

Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske formiralo je Povjerenstvo za ispitivanje i utvrđivanje okolnosti koje su dovele do incidenta, a zapovjednik HKOV-a general bojnik Dragutin Repinc u Požegu je uputio načelnika stožera HKOV-a brigadnog generala Alojzija Tomaševića. Svi sudionici snosit će eventualne posljedice koje utvrde nadležna tijela.

Idi na 24sata

Komentari 211

  • shooter II 11.11.2011.

    možda se to i nebi događalo da tamo ima vojne policije pa popodne i u noći nebi pravili lumperajke po vojarni

  • Palmira2 11.11.2011.

    @ morgana, i evo ti još nešto za rašmišljanje: Vojska ne prodaje sladoled, ili cvijeće. Vojska ubija ljiude, e da bi ti mogla mirno pajkiti doma, i pisati nebulozne komentare.. I ZATO kad im narediš da idu pajkit - oni idu pajkit, a kad im narediš da pucaju- oni pucaju.. Ili bi ti možda demokraciju u vojsku? E probali su to: vidi kako je eksepriment završio - oun svijet terorizma i budala...U stara vremena bi ih se istrijebilo efikasno za tjedana dana..

  • Palmira2 11.11.2011.

    @morgana, obuka služi tome da se izbace nesposobni, jer nije svatko za taj posao, što ti svojim komentarom upravo dokazuješ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare