To je to što me zanima!

Narkodiler Ajkula 'pao' je u akciji u Kaštelima: 'Policajci su im upali u kriptirane mobitele'

Uskok je u Splitu uhitio narkodilera Krešu Svalinu (44) zvanog Ajkula. Osim što ga sumnjiče za izvoz i uvoz droge, bio je jedan od ekipe koja je prije nekoliko godina utajila 51 milijuna kuna poreza
Vidi originalni članak

Splitska policija i Uskok uspjeli su na splitskom području raskrinkati bandu narkodilera koju povezuju s Nenadom Petrakom (44), dilerom koji je u studenom 2023. uhićen u Turskoj.

Kako doznajemo, među trojicom koju su sad istražili ističe se ime Kreše Svaline zvanog Ajkula, također 44-godišnjaka s područja Kaštel Starog. Do sada je bio poznat po paljenju, pucnjavi, prijetnjama, ali i prevarama. Naime, bio je jedan od osumnjičenih iz afere "Složna braća", u kojoj je njih 41 utajilo 51 milijun kuna poreza. Metodom nestajućeg trgovca ostvarili su ilegalni povrat 49,9 milijuna kuna PDV-a, a lažnim fakturama za uvoz pločica iz Austrije utajili dodatnih 1,2 milijuna kuna.

Ovog puta Svalinu sumnjiče da je u posao s drogom od 2020. pa sve do veljače 2024. uključio još dva kompanjona. Operirali su u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i BiH kako bi kontinuirano nabavljali i prodavali kokain.

ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Uhićenja u Splitu: 'Pala' dvojica dilera, još jedan od ranije u zatvoru. Oglasio se i USKOK

U posao je uključio još dvojicu nepoznatih da bi u Nizozemskoj nabavljali amfetaminsko ulje, koje su prebacivali vozilima u Lijepu Našu. Uz to, iz BiH su uvezli oko 100 kg marihuane.

- U realizaciji zajedničkog djelovanja, kao i preuzimanju novca od prodaje droga, okrivljenici su koristili posebno nabavljene kriptirane telefone za međusobnu komunikaciju - naveli su iz Uskoka. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, navodno su im uspjeli upasti u kriptirane poruke i raskrinkati posao.

Dio posla, piše Uskok, ranije im je propao. Naime, Svalina je s kolegama nabavio kamion s posebno modificiranim spremnikom. U njega je navodno stalo i do 50 kilograma droge. Njegov suradnik Dominik Dugandžić uhićen je upravo u tom vozilu u veljači u gradu Doveru u grofoviji Kent na jugoistoku Engleske. Na ulasku iz Francuske pretresli su ga britanski granični policajci koji su u skrovištu ispod hladnjaka našli dva kilograma kokaina.

Ono što zabrinjava je da su samu drogu proizvodili na jednoj lokaciji na splitskom području. Kako su otkrili istražitelji, sirovina im je bila nizozemsko amfetaminsko ulje te su od njega radili amfetamin. Od 44,9 litara dobili su 236 kilograma amfetamina.

- Prodajom droga ostvarili su nepripadnu korist od najmanje 839.000 eura - navodi Uskok. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Jopazg 21.03.2024.

    Jos jedan ugledni clan😄

  • q12122r 21.03.2024.

    Prosli put ste mu dali 2 god.sad mu dajte 35 pa ce ga proci volja.manje ce mladosti potrovati.

  • tićolina 21.03.2024.

    Ministar Gospodarstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare