To je to što me zanima!

"Narod koji ima povijest ne može se izbrisati s lica zemlje"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na kninskoj je tvrđavi otvorila muzej 'Oluja '95'.
Vidi originalni članak

Posebno mi je zadovoljstvo stajati na povijesnom mjestu, na ovoj tvrđavi. Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnicu Oluje. Još je Ciceron rekao "povijest je svjedok vremena i učiteljica života". Onaj narod, koji ima svoju povijest, ne može se izbrisati s lica zemlje, kako su neki pokušali. Posebno se sjećam poginulih i nestalih u ratu, zahvaljujem njihovim obiteljima na strpljenju i svemu onome što su prošli i zahvaljujem im što i dalje rade za dobrobit Hrvatske, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović .

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednica Grabar Kitarović omiljena gošća Knina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjednica je zahvalila svima koji su pomogli u stvaranju ovog muzeja. Dodala je kako muzej 'Oluja '95' daje realan, dokumentiran, stručno i znanstveno argumentiran pregled događaja koji su prethodili borbi za slobodu, sliku o Domovinskome ratu i samoj vojno redarstvenoj operaciji Oluja kao i o međunarodnome kontekstu toga vremena.

- Poštovani branitelji i potomci hrvatskih vitezova, Kninjanke i Kninjani, Hrvatice i Hrvati, svoju povijest pišemo sami. Ponosni na našu povijest i baštinu promičemo i tumačimo na jedini ispravni način. Čuvanjem uspomena na veliki događaj, upravo tako kako to možemo vidjeti u kninskom muzeju - poručila je predsjednica i svečano proglasila otvorenje muzeja "Oluja 95".

Idi na 24sata

Komentari 153

  • Brigita05 01.05.2017.

    Svaki glumac je zvijezda. Ako publika ne razumije poantu predstave i uloge, plješće kad vidi da plješću i oni koji su plaćeni da plješću, da ne ispadne neuka. Oni koji glume i oni koji su plaćeni da plješću najviše vole takvu publiku, koja nema pojma zašto plješće.

  • tomicalomica 06.08.2015.

    Svaka cast Kolinda ! Govor koji puna srca Hrvata u domovini I izvan nje , moj naklon !

  • kratkoijasno333 05.08.2015.

    Prošlost je za povjesničare a Hrvatskoj i Hrvatskome narodu treba sretna budučnost da i nama bude dobro kao što je vama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare