To je to što me zanima!

Kiša i snijeg koji se otopio su poplavili velikogorička naselja

Gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos obišli su teren i pozvali uz tvrtku VG komunalaca i Hrvatske vode nadležne za prohodnost vodnih putova
Vidi originalni članak

Zbog otapanja snijega i obilnih kiša velikogorička naselja, posebice Čička Poljana, Ribnica, Petrovina, puna su vode koja se zadržava na poljima i u kanalima. U pojedinim situacijama poplavljena su i dvorišta, izvijestio je u subotu popodne Ured gradonačenika.

Gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos obišli su teren i pozvali uz gradsku tvrtku VG komunalaca i Hrvatske vode nadležne za prohodnost vodnih putova.

- Prilikom obilaska terena zvali smo nadležne iz Hrvatskih voda da pošalju dežurne ekipe i učine sve što je moguće u stvaranju prohodnosti vode kako se ne bi slijevala u dvorišta i ugrožavala obitelji i njihova imanja. Odazvali su se i mogu potvrditi da su već na terenu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić apelirajući i na same mještane koji su zatrpali kanale ispred svojih kuća, neka osiguraju prohodnost istih.

U Čičkoj Poljani intervenirao je VG komunalac, koji je osigurao otjecanje vode iz dvorišta gospođe Sumajstorčić, koje je jutros bilo kompletno pod vodom.


Idi na 24sata

Komentari 16

  • Hasenfefer 31.03.2013.

    dobro kaj taj Bandić nije naučil ništ od topljenja prošlog snijega. Znači još jednom Nakon snijega dolazi kiša li Sunce koja otapa taj snijeg. Snijeg prelAZI u drugo agregatno stanje tj vodu. Puno vode plavi Zagreb. Pa koliko čovjek može biti GLUp da mu i dalje nije jasno. Samo u Zagrebu.

  • Mladen Matanic 31.03.2013.

    Treba sagraditi bolji sustav za obranu od poplave i bolju odvodnju nema tu što se dodati priroda čini svoje čovjek se mora boriti...

  • hipron 31.03.2013.

    štalski Đura: pazi da ne dokliziš skup s hižom u prizemlje

Komentiraj...
Vidi sve komentare