To je to što me zanima!

Naseru Oriću počelo obnovljeno suđenje za ratne zločine u BiH

Naser Orić i njegov suborac Sabahudin Muhić optuženi su da su tijekom 1992. godine osobno sudjelovali u ubojstvu tri osobe srpske nacionalnosti u selima u okolici Srebrenice.
Vidi originalni članak

Obnovljeno suđenje bivšem zapovjedniku obrane Srebrenice Naseru Oriću za ratne zločine iz 1992., počelo je u ponedjeljak pred Sudom Bosne i Hercegovne, a sudsko vijeće odmah je odlučilo da se neće ponovo izvoditi svi dokazi predstavljeni tijekom prvostupanjskog postupka već će samo do kraja rujna biti saslušana dva svjedoka.

Naser Orić i njegov suborac Sabahudin Muhić optuženi su da su tijekom 1992. godine osobno sudjelovali u ubojstvu tri osobe srpske nacionalnosti u selima u okolici Srebrenice.

U prvostupanjskom postupku sud ih je u listopadu 2017. godine oslobodio krivnje no Prizivno vijeće Suda BiH tu je presudu u lipnju 2018. poništilo i naredilo ponavljanje suđenja uz ocjenu da je bilo bitnih kršenja odredbi zakona o kaznenom postupku.

Na prvom ročištu u okviru obnovljenog postupka tužitelj Miroslav Janjić tražio je da se ponovo saslušaju svi svjedoci i izvedu već predstavljeni dokazi no sudsko vijeće ocijenilo je da za tim nema potrebe jer to nije uobičajena praksa u ovakvim slučajevima.

Odlučeno je da će stoga biti održana još samo dva ročišta u okviru kojih će najprije biti saslušan svjedok Radivoje Ostojić te potom jedan zaštićeni svjedok koji živi u inozemstvu.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • gladijator 03.09.2018.

    Eto, Oriću se ponavlja a Simatoviću, Stanišiću, jedinici Škorpioni, Šakali....Šljivančanin, Šešelj,............

  • andrija 2 03.09.2018.

    Orić je muslimanski ekstremist,to je svima valjda jasno na prostorima bivše države. Ako je počinio zločine ,za njih treba i dgovarati.

  • zuluf_52 03.09.2018.

    Svaki zločin treba biti kažnjen pa tako i muslimanski.

Komentiraj...
Vidi sve komentare