To je to što me zanima!

Našički 'Čaruga' ostavio je pušku rodbini i predaje se?

Granice su dva dana pod policijskom opsadom i zatvorene za pridošlice zbog bjegunca V. Dleska. On je u srijedu naoružan pobjegao pred policijom
Vidi originalni članak

Pripadnici interventne i specijalne policije i dalje pretražuju desetak kilometara šumskog terena uokolo sela Granice kraj Našica tragajući za Vinkom Dleskom (35) koji je u srijedu popodne s puškom pobjegao od policajaca koji su ga došli uhititi. Kako doznajemo od policije, Vinko je tijekom današnjeg dana posjetio rodbinu i kod njih ostavio automatsku pušku. Oni su odmah javili policiji koja ju je preuzela. Vinko je još uvijek u bijegu, no policija vjeruje da će uskoro predati, jer prema riječima rodbine ne želi nikome predstavljati prijetnju.
Sve je, počelo kada je Vinko s braćom Stjepanom i Damirom u šumi narezao desetak metara drva koja su htjeli preprodati.

DLESKOVI SU KRALI DRVA I JOŠ PRIJETILI
Kako sa strahom govore mještani Granica, braća Dlesk godinama su zarađivali na šumskim krađama zbog čega je Vinko i završio na sudu te dobio kaznu zatvora. Braću su u krađi drva vidjeli i šumari, kojima su Dleskovi prijetili 'metkom u čelo'. Netko je pozvao policiju. Policajci su tamo zatekli Stjepana i Damira no, Vinko je pobjegao prema kući gdje je živio s majkom Marijom. Iako se u početku mislilo da je majku odlučio uzeti kao taoca te da je policiji prijetio ubojstvom ako dođu po njega, to nije točno. Policija je pošla za njim u namjeri da ga privedu u osječki zatvor zbog prijašnjih krađa no, Vinko je uzeo pušku i pobjegao u šumu. Od tada mu se gubi svaki trag. Selo Granice već je dva dana u policijskoj opsadi, zatvoreno za pridošlice.
- Policija danonoćno pretražuje teren i kontrolira sve mještane koji ulaze i izlaze iz sela. Treba naglasiti kako nije bilo nikakve talačke krize niti je itkome bio ugrožen život. Za Vinkom je raspisana tjeralica i pozivamo mještane da nam dojave ako ga vide. Također pozivamo i njega na predaju. Bjegunca ne smatramo opasnim za okolinu - kratki su bili u policiji ne želeći odati niti koliko ljudi traga za Vinkom. U selo je neometano ušao jedino poštar koji je baš Vinku trebao predati dva nova poziva za prekršajni sud.

PROBLEMATIČNA BRAĆA

Braća Dlesk oduvijek su bili problematični zbog krađa, alkoholizma i svađa. Nitko u selu ne želi im se zamjeriti. Kažu samo da brat Vinko agresivan i nitko ne očekuju da će se sam predati policiji, već da će vjerojatno pobjeći iz žuma koje dobro poznaje. Dleskovi su, inače, najbrojnija obitelj u Granicama. Ima ih čak devet sestara i četiri brata koja još žive sa majkom Marijom. U selu živi manje od stotinjak mještana, uglavnom starije životne dobi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ballastra 30.05.2008.

    Taaaaakooo jeeeeee..!!...

  • mala 2 30.05.2008.

    cvrčak3004 nisam vidila što se jučer sve komentiralo ali pretpostavljam da se ovaj tvoj komentar odnosi i na mene.Ja sam ti rekla da to na slikama nisu specijalci i to još uvijek tvrdim.Uvečaj sliku onog oklopnog vozila pa češ viditi razliku u odori.Također sam ti rekla da temeljni policajci ne drže pancirke kod kuće (ne drže je ni specijalci ni interventni policajci ali je imaju)i da se njihova djeca s njima ne igraju rata kako si ti izjavio.Ne želim s tobom ulazit u rasprave jer si očito tip čovjeka koji ne može prihvatit da je pogriješio.

  • mili28 30.05.2008.

    neko ukrade milijone pa nista ovaj naramak drva pa odma specijalci

Komentiraj...
Vidi sve komentare