To je to što me zanima!

Nasilna braća uskoro na sudu: Usred Poreča pretukli turista

Prijelom čeljusti i nosne kosti, potres mozga i otvorena rana glave epilog su napada na Nizozemca kojeg su u srpnju pretukla dvojica nasilnih porečkih konobara
Vidi originalni članak

Nasilni porečki konobari, braća Hajdin (23) i Elfat Bilali (20) koji su sredinom srpnja na terasi prepunog restorana Bijeli san u Poreču doslovce isprebijali Nizozemca Michaela Rollemana (38) uskoro će se naći na sudu. Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu ovih je dana optužilo brutalno nasilne konobare i tereti ih za počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda Nizozemcu. Dokaže li im se krivnja prijeti im kazna zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

Prijelom donje čeljusti na tri mjesta, prijelom nosne kosti, potres mozga i otvorena rana glave epilog su brutalnog nasrtaja na Nizozemca koji je te srpanjske nedjelje uvečer s obitelji i prijateljima na terasi restorana Bijeli san u samom središtu turistima prepunog Poreča čekao na poručeno jelo. Požalivši se na konobarsku sporost kod narudžbe i račun, umjesto ljubazne isprike konobari su ga zamalo ubili. Krvav i bez svijesti Nizozemac je završio na kirurškom stolu riječkog KBC-a gdje su mu u čeljust ugradili tri metalne pločice nakon čega je bez riječi s obitelji napustio Hrvatsku.

Javnost je bila zgrožena pa je pretučenog Nizozemca u riječkoj bolnici tada posjetio i ministar turizma Darko Lorencin, a riječi isprike uputio mu je i porečki gradonačelnik Edi Štifanić pozvavši ga da sa svojom obitelji opet dođe u Hrvatsku o trošku porečke Turističke zajednice.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • GiAcomo 01.12.2014.

    Zauvijek im zabraniti obavljanje bilo kakve djelatnosti u turizmu... Pa nek si misle

  • oktopus1 01.12.2014.

    mozda po nekim kriterijima budu proglaseni turistickim djelatnicima godine

  • 84sa 01.12.2014.

    takvi starosjedioci drze cijelu obalu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare