To je to što me zanima!

Nasilnik opet udara: Mlatio je ženu (33) pred djetetom

Boris T. (48) je bivšu suprugu L.D. (33) i njezinog sadašnjeg muža V.V. (39) izudarao u utorak oko podneva pred očima njihove maloljetne kćeri
Vidi originalni članak

Splitska policija prijavila je Borisa T. (48) zbog obiteljskog nasilja te nezakonita posjedovanja oružja i eksploziva. Boris je 23. kolovoza nazvao V.V. (39), sadašnjeg supruga svoje bivše žene L.D. (33), i rekao mu:
- Satrat ću te, ubit ću tebe i nju. Nedugo zatim došao je do njihove kuće, lupao po vratima rukama i nogama te prijetio. Prijavili su ga policiji, koja ga je privela. Boris je negirao prijetnje. Policija je podnijela posebno izvješće Državnom odvjetništvu i pustila ga na slobodu. Boris se primirio tjedan dana, do prošlog utorka. Tad je fizički napao bivšu suprugu i njenog muža pred Domom za djecu Maestral. Supružnici su oko podneva došli u dom po desetogodišnju kćer, koju L. D. ima iz braka s Borisom. Nasilnik je nasrnuo na V. V. i udario ga šakom u glavu te nogom u prsa. Supruga je stala između njih, a Boris ju je tad pred kćeri udario šakom u glavu. Od udarca je pala na pod. Otišli su na Hitnu pomoć. Nasilnika su prijavili policiji, koja je odmah krenula u potragu za njim. Nisu ga zatekli kod kuće, no poslije je došao u postaju. Nakon obrade policajci su Borisa odveli prekršajnom sucu, koji mu je odredio pritvor od najmanje petnaest dana. Sudac je izdao i nalog za pretres njegova stana, u kojem je policija pronašla pištolj i bombu. Crvena zastava i 30 metaka ležali su u kuhinjskom ormariću, a ručna bomba “kašikara” u sobi kraj kreveta. Boris je već šesnaest puta prijavljen zbog nasilja, prijetnji i nanošenja teških ozljeda. Suprugu L. D. je u listopadu 2006., dok su još zajedno živjeli, toliko pretukao da je završila u bolnici. Prijetio joj je smrću i dok je pretučena ležala u bolnici. Splitski slučaj podsjeća na prošlotjednu tragediju u Glini. I u tom je slučaju bivši, suprug, također evidentirani nasilnik, bez problema prišao svojoj nekadašnjoj supruzi, koju je zlostavljao i mlatio. Glinski slučaj završio je tragično, ubojstvom žene, a ovaj splitski samo pukim slučajem nije imao krvaviji epilog.
- Pozornost mora biti usmjerena na rješavanje problema nasilja, a policija mora činiti sve što je moguće unutar naših ovlasti - rekao je Krunoslav Borovec, načelnik Ureda za odnose s javnošću MUP-a. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, koji je prije nekoliko dana pozivao na pomoć policiji u ovakvim slučajevima, u četvrtak ujutro nije mogao komentirati ovaj slučaj jer o njemu nije bio obaviješten. U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj kažu kako su policijski službenici postupali u skladu s procedurom. Osumnjičenog Borisa su, kažu, nakon kriminalističke obrade predali nadležnim pravosudnim organima.

GLINSKI SLUČAJ SVE ŠOKIRAO
Nikolinu Štajdohar bivši je suprug Josip ubio u središtu Gline pred dvoje malodobne djece. Zbog propusta smijenjena su tri djelatnika policije.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • gigolina 02.09.2010.

    Ajde, nek se sada u ovom slučaju isprave greške nadležnih..nasilnike na goli otok

  • prepametna 02.09.2010.

    ali pored svih tih stručnjaka ti zakoni su loši, uzmimo u obzir koji su se još i ukidali.pa čovjek da nije stručan, vidi što neštima.nekužim tu nesposobnost

  • poppy 02.09.2010.

    Sve dok se ne promjeni zakon ovakvih slučajeva bit će ko kiše! Lik izudara ženu i djecu, dođe policija, privede ga sucu za prekršaje, sudac mu odredi novčanu kaznu i pusti ga kući ženi i djeci umjesto da mu stavi zabranu prilaska na minimum 100 m. I...sutra sve ispočetka sve dok ih jednom ne pobije na spavanju. Gadljivo! Koliko će još nevinih života pasti radi luđaka koje treba strpati iza rešetaka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare