To je to što me zanima!

Našli kampera koji je izazvao nesreću s poginulim radnicima

Riječ je o Nijemcu K.D.R. koji je bio na proputovanju, a nakon nesreće je napustio Hrvatsku. U nesreći na zagrebačkoj obilaznici poginula su dva radnika HAC-a
Vidi originalni članak

Policija je uhitila njemačkog državljanina K.D.R. (69) te su ga prijavili za izazivanje prometne nesreće i predali pritvorskom nadzorniku. Muškarca se naime sumnjiči da je izazvao prometnu nesreću na zagrebačkoj obilaznici u kojoj su 20. listopada poginula dvojica radnika HAC-a, a njihov je kolega ozlijeđen. 

K.D.R. je u vrijeme nesreće bio na proputovanju svojim kamperom te je nakon nje otišao iz Hrvatske. Kada je nedavno opet prešao našu granicu, uhitili su ga. On kaže kako nije znao da je za njim raspisana potraga. 

Što se tiče nesreće, tvrdi kako je netko iza njega kočio ali nije vidio prometnu niti je on shvatio da je uzrok prometne nesreće i zato je nastavio vožnju. 

Poginuli dok su mijenjali gumu

Prema navodima policije nakon očevida nesreće, kamper je tog dana vozio desnom trakom. Tada je, iz nepoznatog razloga, odjednom naglo skrenuo u lijevu traku. Uletio je točno ispred vozača Golfa, koji je morao naglo zakočiti kako se ne bi sudario s kamperom. Uslijed naglog kočenja, Golf je odletio u desnu traku, a onda i na zaustavnu, na kojoj su tri djelatnika Hrvatskih autocesta mijenjala gumu na kamionu za ophodnju autoceste.

Od udarca Golfa, dva su radnika M. R. (46) i Ž.T. (59) preminula na mjestu, a treći J. G. (54) je lakše ozlijeđen. Prevezli su ga u KB Dubrava. Vozač Golfa Z. K. nije bio pijan te je prošao s lakšim ozljedama. 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • Aranka 30.10.2012.

    I mada su čovjeka uhitili, tragedija se nije nimalo smanjila! Dva čovjeka otišla prerano...

  • baba1979 29.10.2012.

    Krivi su i vozac kampera(ugrozavanje u prometu) i vozac golfa,vozac kampera sto je presao pola metra na ljevu traku,i i tako ugrozio vozace u ljevoj traci bez obzira na brzinu kampera..Vozac golfa koji je imao nedopustenu brzinu jer na mostu je brzina 100km na sat,a trag kocenja je cca oko 70 metara...Sto je nedopustivo da se drzao ogranicenja uspio bi normalno zaustaviti automobil i nebi doslo do toga....Bez obzira sto je kamper izletio kako on kaze vozac golfa (snimka to osporava )jer se vidi da nije bilo naglih pokreta kampera,samo brzina golfa je bila presudna u ovoj tragicnoj nesreci

  • Ive79 29.10.2012.

    lako je biti general poslije bitke... biti pametan i komentirati napise bez uvida u stvarno stanje... s obzirom da je moja obitelj pogođena ovom tragedijom i vezana uz HAC ja znam da je ovaj članak obmanjivanje javnosti jer eto u nekoga se mora uperiti prstom... dok nisam znala činjenice dijelila sam odgovornost podjednako na kampera i golfa, a sada kad sam upoznata sa svime kao i samom snimkom cijelog događaja, znam da kamper nije imao baš neku preveliku vezu s ovom nesrećom, jedina krivnja mu je što je vozio "normalno", pa je vozač golfa morao stiskati kočnicu zbog vlastite prevelike brzine što je uzrokovalo gubitak kontrole i zalijetanjem u radnike... da li je vozač kampera stvarno vidio nesreću u retrovizoru i odabrao to ignorirati to ide njemu na dušu, a ako nije onda mu se ne treba i to predbacivati.... ljudi su mrtvi i ništa ih neće vratiti, nikakva priznanja i nikakve kazne, promet je opaka stvar i nitko se ne vozi s namjerom da nekoga ubije, ali odgovornost treba preuzeti čija god da je... samo podsjećam da je na tom dijelu obilaznice ograničenje brzine 100km/h... pa sad komentirajte koliko vas volja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare