To je to što me zanima!

Zadnje lansiranje Discoverya odgodili zbog curenja goriva

Tijekom uobičajenog pregledavanja space shuttlea prije lansiranja, tehničari su našli pukotinu na zaštitnoj pjeni spremnika za gorivo. Lansiranje je odgođeno za 30. 11.
Vidi originalni članak

Lansiranje space shuttlea Discovery ponovno su odgodili zbog mogućeg curenja goriva. Discovery je već tri puta ostao na lansirnoj rampi zbog tehničkih problema i lošeg vremena, a ovog puta su tehničari pronašli potencijalno opasno curenje vodika iz vanjskog spremnika za gorivo, piše New York Times. Shuttle je u ponedjeljak trebao poletjeti posljednji 39. put prije 'umirovljenja' i na Međunarodnu svemirsku postaju ponijeti svježe namirnice i robota. Zbog komplikacija lansiranje je prebačeno na utorak pa na srijedu i konačno na petak. No tehničari su odlučili još jednom odgoditi lansiranje jer su pronašli 17, 8 centimetara dugu pukotinu u zaštitnoj pjeni spremnika. Sljedeći pokušaj zakazali su za 30. studenog. 

- Ponovno ćemo pokušati u studenom. Letjet ćemo kad budemo spremni, a očito je da danas nismo bili - rekao je Michael Leinbach, jedan od voditelja lansiranja. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • AndjelMoredu 07.11.2010.

    To je uzas i strahota tog administratora da budne moj komentar obrisan, jeli vam naredjeno to od ministarstva znanosti +ministra RADOVAN FUCHS. ADMINISTRATORE NEMOJ BITI NICIJI GUZOLIZAC I BUDNI BAR DUHOVNO ZDRAV I OSLOBODISE OD UCJENE ministarstva znanosti. Da prijavimo na policiju zbog mjesanja ministarstva znanosti u komentare koji se nalaze u 24.

  • izazov 07.11.2010.

    Jedan HRVATSKI mali covjek je otkrio u jednom HRVATSKOM TROPLETU sa matematickim probojom u pozadinu SIMETRIJE KOJA JE UPISANA U HRVATSKOM TROPLETU TAJNOST JEDNOG SLOBODNOD IZVORA SNAGE. "HRVATSKA MUDROST" (o. 658 - 1121) Otkriveni slobodni izvor snage moze zamjenuti sve dosadasnje pokretne sile ujedno moze zamjenuti NE-OBNOVLJIVE i OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE +>>> moze da zamjeni svaki stroj sa eksplozivnim gorivima ujedno moze zamjeniti svjetlosnu energiju. Satelit bi se mogao uzdignuti u svemir sa svojom vlastitom snagom sa bilo kojeg terena, mogao bi se uzdignuti prema svemiru sa mora kopna RAVNA ili NERAVNA ili IZ KUCNOG DVORISTA. TO ZNANSTVENO OTKRICE LEZI U LADICAMA MINISTARSTVA ZNANOSTI JER JE SE JE PONUDILO ministru Radovanu Fuchsu, pa se pitamo zasto SE TO MORA ZATASKIVATI OD JAVNOSTI zasto ministar nemoze da sastavi jedan TEAM od Hrvatski vodeci akademski strucnjaka da TEORETSKI PROVJERI "UCINKOVITOST" TOG SLOBODNOG IZVORA SNAGE i nista ga nebi kostalo samo ako bi ministar dao TEORETSKI TOCAN ODGOVOR.

  • ophodnja 06.11.2010.

    Trebalo bi i ulje pogledat i dal ima vode u hladnjaku!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare