To je to što me zanima!

Našli znak iz Auschwitza, lopovi ga rezali na komade

Glasnogovornica poljske policije rekla je kako su natpis našli na sjeveru zemlje te da su u postaju priveli pet muškaraca u dobi od 25 do 39 godina
Vidi originalni članak

Poljska policija pronašla je natpis "Arbeit macht frei", koji je u petak ukraden s ulaza u bivši nacistički logor Auschwitz. Glasnogovornica policije rekla je kako su natpis našli na sjeveru zemlje u šumi te da su uhitili pet muškaraca u dobi od 25 do 39 godina. Četvero njih 'profesionalni' su lopovi koji žive od krađa, a jedan je poduzetnik koji vodi svoju firmu. Tablu "Arbeit macht frei" htjeli su prodati. Policija istražuje tko ju je trebao kupiti. Kradljivci su metalni znak izrezali na tri komada. Policija je osumnjičene prevezla u postaju u Krakow kako bi ih ispitala. Prijeti im kazna od 10 godina zatvora. U zloglasnom logoru nacisti su ubili više od milijun ljudi, među kojima je najviše bilo Židova.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • borovcanin 21.12.2009.

    Arbeit macht frei

  • mozartica 21.12.2009.

    dakle, ovi vaši autori teksta! dali itko te vaše tekstove pregleda prije objave? u sredini piše da su natpis htjeli prodati, a na kraju piše da još nije poznato što su namjeravali s njom! e jeste jadni, do bola! i sad točno znam-za 2 minute će mi poruka biti obrisana!

  • džag 21.12.2009.

    ja sam mislio da ga je jaca drmnula i mi hrvati radimo za jogurt i osminu kruha

Komentiraj...
Vidi sve komentare