To je to što me zanima!

Čak 75 godina su bili u braku i zajedno su poginuli u požaru

Bračni par Rippey, Sara i Charles, smrtno je stradao u jednom od razornih požara koji haraju Kalifornijom. Upoznali su se još prije 90 godina u osnovnoj školi, a nedavno su proslavili 75 godina braka...
Vidi originalni članak

U Kaliforniji je izvanredno stanje zbog požara koji gutaju sve pred sobom. Tamošnji vatrogasci bore se s najvećim požarima u posljednjih 36 godina, a prema podacima poginulo je najmanje 17 ljudi, oko 20.000 ih je evakuirano, a izgorjelo je više od 1500 objekata.

Kalifornijski guverner Jerry Brown proglasio je izvanredno stanje u tri okruga nedaleko od San Francisca zbog 14 razornih požara. Među poginulima je i bračni par Rippey, Sara i Charles. Njihova životna priča slomit će i najtvrđa srca.

Njih dvoje upoznali su se još prije 90 godina u saveznoj državi Wisconsin, gdje su pohađali istu osnovnu školu. Zaljubili su se, prohodali i vjenčali se u ožujku 1942. godine. Prije sedam mjeseci proslavili su 75. godišnjicu braka, piše People.

Sara je imala 98, a Charles 100 godina. On je bio veteran Drugog svjetskog rata i borio se u Sjevernoj Africi, Italiji i Francuskoj, dok je ona cijeli život bila kućanica.

Imali su petero djece koja su se odselila u Kaliforniju, a zbog ogromne ljubavi roditelji su prije 35 godina otišli za njima. Njihova unuka Ruby Gibney otkrila je da djed i baka nisu uspjeli pobjeći iz kuće zahvaćene jakom vatrom, a njihova tijela pronašao je sin Chuck Rippey.

Rekao je da njihova njegovateljica zbog prejake vatre nije uspjela spasiti nesretne starce. Sve se odvilo prebrzo, svi prozori su eksplodirali i posvuda je bilo vatre i dima.

- Barem su zajedno otišli na drugi svijet. Jedino gore od toga bilo bi da je jedno od njih dvoje preživjelo - složni su iz njihove obitelji.

Sara i Charles su iza sebe ostavili petero djece, 12 unučadi i devet praunučadi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • baja55555 11.10.2017.

    Vjecna ljubav

  • Davidoff1 11.10.2017.

    to je bila vatrena ljubav

Komentiraj...
Vidi sve komentare