To je to što me zanima!

Perkovićev odvjetnik: 'Sindičić je radio za njemačke službe'

Branitelji Perkovića tražili su da se na sud u Njemačkoj dostavi presuda Sindičiću iz 2000. Suđenje za ubojstvo Đurekovića drugi dan je pratio velik broj ljudi s galerije
Vidi originalni članak

Hladnokrvno poput pravog špijuna, Josip Perković je drugi dan suđenja i dalje bio koncentriran, bilježio je sve što se događa, no Zdravko Mustač djelovao je odsutno i nervozno.

Dvojicu bivših šefova Udbe, optuženih za pripremu ubojstva Stjepana Đurekovića iz 1983., fotoreporteri su prvog dana suđenja u petak snimili pri susretu na hodniku suda. Činilo se u dobrom raspoloženju. No prema informacijama 24sata sa suđenja, Mustač je prije nekoliko dana htio promijeniti svoju njemačku odvjetnicu Danielu Dopf. Odustao je, navodno, kad je shvatio da bi prema njemačkim zakonima u tom slučaju morao promijeniti i Lidiju Horvat, hrvatsku odvjetnicu koja ga zastupa.

Anto Nobilo i Richard Beyer, koji brane Josipa Perkovića, u nastavku suđenja zatražili su od njemačkog tužiteljstva da odgovori je li Vinko Sindičić, bivši Udbin operativac, ali i bitan svjedok optužbe, surađivao s BND-om, njemačkom obavještajnom službom. Traže da se sudu dostavi presuda sa suđenja iz 2000. na kojem je Sindičić oslobođen optužbi da je 1978. likvidirao hrvatskog disidenta Brunu Bušića. Iz tog spisa, tvrde, vidljivo je da je BND Sindičiću pomogao čak i u obrani. Perkovićevi branitelji traže provjeru svih svjedoka. Žele znati je li ih BND plaćao jer tvrde da je optužnica BND-ova namještaljka. Sud je potom čitao 120 stranica presude Krunoslavu Pratesu iz 2008. kojom su ga osudili na doživotnu kaznu kao suučesnik u Đurekovićevu ubojstvu.

Prates je tada o svojoj ulozi rekao da je Josipu Perkoviću uoči ubojstva dao ključ od Đurekovićeve tiskare. Upravo tamo Đurekovića su ubrzo pronašli ubojice.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Dinotaur Rex 20.10.2014.

    Nema veze za sudjenje, jedino bitno je da ste unistavali ustasku gamad i na tome vam vjecno hvala.

  • Vuk 107 brigada Valpovo 20.10.2014.

    Kad ce poceti pjevanje ?

  • TomislavKatalinić 20.10.2014.

    Perkovićev odvjetnik pokušava njemački sud skrenuti na sopredni kolosjek ali je zaboravio da tamo ne sude suci proistekli iz jugoslavenskih partijskih škola.

Komentiraj...
Vidi sve komentare