To je to što me zanima!

Nastavnici su na jedan dan bili učenici da bi naučili - bubnjati

Pedesetak zagrebačkih učitelja uživali su u lupkanju i udaranju ritma. Sve što su naučili primjenjivat će u nastavi i radu s učenicima koji imaju posebne potrebe
Vidi originalni članak

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Učitelji zagrebačkih osnovnih škola “Antuna Mihanovića” i Retkovec postali su jedan dan učenici koji uče bubnjati.

- Na početku bubnjarske radionice učitelji i profesori bili su iznenađeni i u nevjerici zauzimali svoja mjesta u krugu. Na kraju radionice uvidjeli su koliko im ova radionica može pomoći u radu s djecom, a i koristiti za vlastiti osjećaj opuštenosti - rekla nam je Renata Gredelj iz OŠ “Antuna Mihanovića”, koja je zajedno s ravnateljicom Beatricom Šurbek organizirala radionicu. 

Davor Puklavec/PIXSELL

Učitelje je bubnjanju poučavao Branko Trajkov - Trak, bubnjar Zabranjenog pušenja.

- Cilj radionica je opustiti se, naučiti nešto o muzici i uspostaviti zvukovnu komunikaciju između vas - rekao je Trak dok je oko njega sjedilo 50-ak učitelja koji su udarali u bubnjeve, zvečke i bongose. Lupkanje, udaranje i hvatanje ritma dio je stručnog usavršavanja koje učitelji poslije mogu primjenjivati u razredima.

Davor Puklavec/PIXSELL

- Zbilja smo uživali u ovome. Fenomenalno je bilo stvarati različite tonove i zvukove. Korisno je što tu glazbenu terapiju možemo primijeniti i kod učenika s posebnim potrebama. Bilo bi dobro imati više ovakvih radionica - rekla nam je Renata Gredelj. Svi su potvrdili kako će naučene metode muziciranja i opuštanja sigurno početi koristiti u nastavi.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • magdalena63 24.04.2015.

    Da, u rubrici show.

  • 23.04.2015.

    Jako zgodno i korisno. Ali možda bi mnogim nastavnicima bio od koristi i osnovni tečaj civiliziranog ponašanja, bontona, kao i većini nas stanovnika ove jadne zemlje.

  • digelante 23.04.2015.

    Bubnjevi su mi super, bio sam krenuo na tečaj al odustao jer sam uvidio da nemam talenta. Bravo za profesore

Komentiraj...
Vidi sve komentare