To je to što me zanima!

Obami su na pobjedi čestitali Ivo Josipović, E. unija i NATO

SAD su ključni strateški partner Europske unije te se veselimo nastavku suradnje, koju smo s Obamom uspostavili u posljednje 4 godine, kažu Van Rompuy i Barroso
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović čestitao je Baracku Obami na izbornoj pobjedi. Josipović je čestitke uputio i američkom narodu te je istankuo da su izbori bili uzorni i festival demokracije. 

- Izbori u SAD-u bili su apsolutno demokratski te su dali rezultat koji je američki narod želio - rekao je Josipović. Dodao je kako očekuje da će SAD nastaviti svoju pozitivnu ulogu u svijetu, a nada se i da će Hrvatska nastaviti uspješno partnerstvo koje ima sa SAD-om.

Čelnici NATO-a i Europske unije su u srijedu ujutro čestitali Baracku Obami na osvojenom drugom mandatu na predsjedničkim izborima u SAD-u. 

- Zadovoljstvo nam je uputiti čestitke predsjedniku Obami na ponovnoj pobjedi u utrci za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Sjedinjene Države su ključni strateški partner Europske unije te se veselimo nastavku suradnje, koju smo s Obamom uspostavili u posljednje četiri godine, jačanju naših bilateralnih odnosa i zajedničkom rješavanju globalnih izazova, uključujući sigurnost i ekonomiju - istaknuli su predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i šef Europske komisije Jose Manuel Barroso u zajedničkoj čestitki. Dodali su i kako rast i zapošljavanje ostaju prioriteti za EU i za SAD, piše Wall Street Journal.

Obami je na pobjedi čestitao i predsjednik Europskog parlamenta, Martin Schulz. Istaknuo je kako su SAD i EU najbliži saveznici na svijetu, a to partnerstvo se temelji na širokom rasponu zajedničkih vrijednosti i interesa.

Anders Fogh Rasmussen, glavni tajnik NATO-a, također je čestitao američkom predsjedniku na drugom mandatu.

- Savez između Europe i Sjeverne Amerike, utemeljen na zajedničkim vrijednostima na kojima počiva na Savez utemeljen prije 60 godina, ostaje danas jednako snažan i važan za očuvanje euroatlantskog mira i sigurnosti - istaknuo je glavni tajnik NATO-a u svojoj čestitki.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • riki1980 07.11.2012.

    Kozmički ples se nastavlja. Nevidljiva ruka vuče konce rata , gladi , bogastva .moći .

  • LebronPetrovic 07.11.2012.

    Ono Josipović pošalje krivu čestitku Huseinu Obami: Dear Mr. Romney, I congrat.... itd !

  • Lena07 07.11.2012.

    Mene stvarno zanima kaj je njemu više sa tim okom. Koliko se sječam na predsjedničkim izborima i prvo vrijeme mandata imao je sasvim normalno oko dok nije dobio kako se govorilo konjuktivitis i tada mu se oko zatvorilo. Ok to razumijem, ali niti jedan konjuktivitis ne traje godinu dana. Ne znam zašto, ali meni kao laiku to više sliči na posljedicu moždanog udara nego na konjuktivitis.

Komentiraj...
Vidi sve komentare