To je to što me zanima!

NATO objavio snimke: Ovo su dokazi da su Rusi u Ukrajini

Američki dužnosnici objavili su kako je oko 1000 ruskih vojnika prešlo južnu granicu s Ukrajinom, dok NATO savez tvrdi da ima satelitske snimke koje to i dokazuju
Vidi originalni članak

Visoki izvor iz ukrajinske vojske u četvrtak je izjavio kako je Rusija započela ''potpunu invaziju'' na teritorij Ukrajine, javlja BBC. Isto je ranije kazao i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, koji je zbog ''invazije'' otkazao službeni posjet Turskoj. 

Istovremeno, američki dužnosnici objavili su kako je oko 1000 ruskih vojnika prešlo južnu granicu s Ukrajinom kako bi se borili rame uz rame s proruskim separatistima. 

Militanti su uz podršku ruskih tenkova i vojske u četvrtak otvorili dvije nove fronte, jednu jugoistočno od Donjecka koji je pod kontrolom separatista, te još jednu uz ukrajinsku južnu obalu kod grada Novoazovska, kazao je Mihajlo Lišenko, zapovjednik ukrajinskog bataljuna u Donbasu. 

NATO: Imamo dokaze da su Rusi ušli u Ukrajinu

NATO je objavio i da ima dokaze da je Rusija zaista ušla na ukrajinski teritorij. Tvrde da imaju satelitske snimke koje jasno pokazuju da ruske vojne snage sudjeluju u operacijama u Ukrajini. 

- Satelitske snimke su zabilježene krajem kolovoza, i pokazuju da je konvoj s ruskom artiljerijom ušao u Ukrajinu te da se priprema za napade sa područja Krasnodona - objavio je NATO. 

Ukrajinsko Vijeće za nacionalnu obranu i sigurnost objavilo je da su ruske snage još u srijedu navečer preuzele potpunu kontrolu nad Novoazovskom.  

Novoazovsk je od strateškog značaja za obje strane jer se nalazi na putu koji ide iz Rusije ka glavnoj ukrajinskoj luci Maripuolj na Azovskome moru, a zapadno vodi na Krim koji se pripojio Rusiji. 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • Drazen Sulimanec 02.09.2014.

    Normalno da su u Ukrajini, pa tamo žive od pamtivjeka.....

  • alegreto 29.08.2014.

    Bolje im je da pokažu snimke tko je srušio malezijski avion, nego ovu 'invaziju'. Ako je ovo dokaz invazije i to ruske, ovo može popušiti samo totalni kreten.

  • baltazarrr 29.08.2014.

    NATO je kao neki paparaco,slikaju i objavljuju fotke to je sve što mogu da urade Rusiji.Mogu samo da ih slikaju i to je vrhunac njihove moći u Ukrajini,,Baš mi je drago što im Rusi hodaju po glavi a oni se ne smiju ni počešati,,konačno ih je netko vuče za nos a oni su nemočni!! Eto u Ukrajini završava Američka hegemonija koja je palila i žarila par desetljeća

Komentiraj...
Vidi sve komentare