To je to što me zanima!

NATO: 'Ne vidimo znakove deeskalacije iz Moskve'

Rusija se treba prestati pripremati za rat i okrenuti se izgradnji mira, poručio je glavni tajnik NATO-a
Vidi originalni članak

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u utorak da zasad nema znakova deeskalcije iz Rusije i da ne vidi smanjenje ruskih vojnih snaga na ukrajinski granicama.

Kremlj je ranije u utorak objavio da je počeo povlačiti vojne snage raspoređene uz granicu s Ukrajinom i ponovno osudio zapadnu "histeriju" da Rusija planira invaziju na Ukrajinu.

Stoltenberg je rekao da pokreti ruskih snaga sami po sebi ne predstavljaju stvarnu deeskalaciju ako iza sebe ostavljaju opremu.

PONUDIO FINANCIJSKU POMOĆ Olaf Scholz: 'Nije u planu primanje Ukrajine u NATO'

“Čak i ako Rusija povuče vojnike, ona često ostavlja opremu, što olakšava pregrupiranje snaga”, izjavio je glavni tajnik.

“Još nismo vidjeli znakove deeskalacije, sve je pripremljeno za napad. Rusija se treba prestati pripremati za rat i okrenuti se izgradnji mira”, istaknuo je Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči sastanka ministara obrane članica NATO-a u srijedu i četvrtak u Bruxellesu.

POSJETIO AMERIČKI NOSAČ Plenković: NATO nikome nije prijetnja, promoviraju slobodu

Upitan znači li to da u Moskvi ne govore istinu, Stoltenberg je rekao: “Dosad nismo vidjeli znakove deeskalacije. Nastavit ćemo pratiti što radi Rusija, znakovi koji dolaze iz Moskve da su voljni krenuti diplomatskim putem daje razloga za oprezni optimizam”.

Također je rekao da NATO nije primio nikakav odgovor iz Moskve na prijedloga Saveza za pregovore o sigurnosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • xbeks 15.02.2022.

    Trebas jacu dioptriju, pa ces vidjeti.i ja imam veliku dioptriju pa se ne sramim jer sam kratkovidan

Komentiraj...
Vidi sve komentare