To je to što me zanima!

Navlakuša: Platila im 160.000 kuna za mačku koju nije dobila

Stefanie je htjela udomiti mačku iz Afrike. Poslala je poruku preko interneta. Uskoro su joj prevaranti rekli da mora uplatiti 100 eura. Kasnije su je tražili još novca...
Vidi originalni članak

Austrijanka Stefanie (19) platila je čak 22.000 eura (oko 160.600 kuna) za mačku. Djevojka je na internetu našla stranicu na kojoj su nudili na udomljenje mačku iz Kameruna. Mačku su nudili besplatno pa je Stefanie  odmah poslala poruku. Uskoro je dobila odgovor u kojem je pisalo da mora u Afriku poslati 100 eura (oko 730 kuna) kako bi mačku prebacili u Europu. Nakon toga je dobila još nekoliko mailova te je na kraju uplatila ukupno 22.051 eura. Mačku nije dobila. Policija slučaj istražuje. 

Također upozorava da je Carmen Peitler (20) iz austrijskog Mittersilla htjela na internetu kupiti majmuna. Prevarantima je poslala oko 8.000 eura (oko 58.400 kuna), no majmuna nije dobila.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Dennis_1 13.12.2010.

    to dobro il nije dobro

  • Gašpar 28.11.2010.

    Ništa čudno ovakvih slučajeva ima u Hrvatskoj na tisuće . Ne biste vjerovali kako je lako prevariti običnog građanina ,jer iako su odrasli i misle da su pametni vrlo su naivni iz prostog razloga što misle da djeda mraz ipak ponekad postoji. Ključ prijevare je pohlepa jer prevaranti u spiki odnosno razgovoru kojim kuhaju žrtvu obećavaju baš žrtvi koja je čudom odabrana da bude darivana izuzetno bogato uz malu nadoknadu za sudjelovanje. U tom trenutku u žrtvi se javlja iskonska pohlepa da će joj netko nešto dati za skoro pa ništa. To je recept koji na žalost pali u 90% slučajeva i ljudska glupost je nepopravljiva . Naime onaj koji je jednom prevaren lako će biti opet jer misli da mu se takova glupost neće ponoviti.

  • djbeba 24.11.2010.

    budaletina,šta u njenoj zemlji nema mačaka,stvarno je tuka!!!! hahaah a onaj ko je to osmislio svaka ti čast kad još uvjek imam budala koje na to nasjednu ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare