To je to što me zanima!

Navukli dječake na 'travu' pa ih ucjenjivali za novac

Na sudu u Osijeku je V.I. osuđen na tri godine maloljetničkog zatvora zbog zlouporabe droge i iznude, a I.I. na godinu dana zatvora zbog iznude
Vidi originalni članak

V.I. (29) i I.I. (23), braća iz Požege, trojicu maloljetnika prvo su navukli na pušenje marihuane te su ih onda ucjenjivali da će to reći njihovim roditeljima. Jedna od njihovih žrtava je sin suca. Dječake su ucjenjivali u srpnju i kolovozu prošle godine, što je trajalo oko mjesec dana. Dječaci su morali platiti šutnju. Donosili su im novčanike svojih roditelja, a mladići su iz njih sami uzimali novac, piše Večernji list. Nisu uzimali sav novac koji bi pronašli. Kako je uglavnom bilo malo novca, od dječaka su tražili da im nabave i pinove za kartice, koje nisu uspjeli nabaviti. Sučev sin im je ukupno dao 500 kuna, a njegov vršnjak 220 kuna. Od 11-godišnjaka nisu dobili novac jer on sve ispričao majci koja je slučaj prijavila policiji. U Osijeku su u utorak nepravomoćno osudili mlađeg brata na tri godine maloljetničkog zatvora zbog zlouporabe droge i iznude, a starijeg na godinu dana zbog iznude. Mladići su od prije policiji poznati, a boravili su i u odgojnoj ustanovi. Društvo im je radio i maloljetnik protiv kojeg se vodi odvojeni postupak.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ManicMiner 11.05.2010.

    Da tata nije sudac...nebi ova dvojica nikakvu kaznu dobila....

  • user_37063 11.05.2010.

    hahahah uuu tata sudac izgubio 500kn nija malo ali kad sam vido naslov mislio sam da je ko zna kolko, pa sad nemos 2 đoje dobiti ispod 150kn..ubi ova recesija =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare