To je to što me zanima!

'Nazi-baka' peti put osuđena: 'Holokaust je najveća laž ikad'

U Njemačkoj, svatko tko javno negira ili umanjuje službene brojke ili metode masovne eksterminacije Židova tijekom nacističkog režima može biti osuđen na zatvorsku kaznu do pet godina zatvora
Vidi originalni članak

Njemački sud osudio je 88-godišnju 'nazi-bakicu' Ursulu Haverbeck-Wetzel na šest mjeseci zatvora, što joj je ujedno i peta zatvorska kazna za negiranje holokausta, prenose svjetski mediji.

Haverbeck često negira masovna ubojstva milijuna Židova, što njemački zakon smatra rasističkim govorom mržnje. Iako je bila osuđena više puta, nije odslužila zatvorsku kaznu jer je istraga u nekoliko slučajeva još uvijek u tijeku.

Tijekom javnog pojavljivanja u siječnju Haverbeck je ponovila svoje tvrdnje da 'nije točno da je Auschwitz bio logor smrti'.

Također je negirala da je 1,1 milijuna ljudi ubijeno u koncentracijskim logorima širom Poljske. Međutim, tvrdila je da je samo citirala knjigu koju je predstavljala.

'Nazi-baka' je ozloglašena ekstremistkinja i nekadašnja šefica desničarskog trening centra zatvorenog 2008. godine zbog širenja nacističke propagande.

Također se pojavila i na televiziji, gdje je izjavila da je 'holokaust najveća i najrasprostranjenija laž u povijesti čovječanstva'. Na prethodnim suđenjima dobila je podršku članova Nacionalne demokratske stranke Njemačke (NDP).

U Njemačkoj, svatko tko javno negira ili umanjuje službene brojke ili metode masovne eksterminacije Židova tijekom nacističkog režima može biti osuđen na zatvorsku kaznu do pet godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • VIC3148 17.10.2017.

    Umom mjestu zivjela je zena koja je bila u zarobljenistvu u Njemackoj za vrijema drudog svijetskog rata. Na ruci je imala istetoviran broj pod kojim se vodila. Bila sam mala, ali sam cula kad je pricala da je u Berlinu sostalim zarobljenicima radila na izgradnji cesta i opisivala zgrade i Berlinsku kapiju mom ujaku koji je od 70-ih radio i zivio u Berlinu. Spominjala je i Aleksandar plac i ostala mjesta kojih se sjecala. Umrla je. Zaista kako ova zena prica, kako su napisali i neki od komentatora, treba ju saslusat.

  • jo2hn8ny 17.10.2017.

    Problem je što svijet nije crno bijeli, nego je pun sivila.

  • KALIMERO 17.10.2017.

    Činjenica da smo skloni vjerovanju u nešto pod kaznenom prijetnjom, a ne zato što postoje nepobitni materijalni dokazi za događaj dovodi cijeli događaj u sumnju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare