To je to što me zanima!

Nazi-skinsi i Romi dijele krov u požeškom zatvoru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Reporterka 24sata posjetila je maloljetnički zatvor u Požegi u kojem je robijao i Srđan Mlađan. Tamo živi i radi 28 mladića osuđenih za najteže zločine
Vidi originalni članak

Buđenje je u 7, vikendom kasnije. Onda osam sati slažemo sklopke za tvrtku Končar. Sobe se zaključavaju u 23 sata, a u 1 se gasi struja, ispričala su petorica zatvorenika maloljetničkog zatvora u Požegi osuđena zbog dilanja, razbojstva i ubojstva.
U jedinome maloljetničkom zatvoru u Hrvatskoj kaznu služi 28 mladića od 17 do 23 godine pravomoćno osuđenih za najteže zločine. U sobama imaju televizor, Playstation i DVD, a igrice i filmove nabavljaju uglavnom od rodbine. Kreveta je u njima koliko stane, pa u nekoliko kvadrata boravi od četiri do šest mladića. U jednoj sobi samo su “purgeri”. Svađe ili tučnjave su rijetke pa tako u slozi žive Romi i nazi-skinsi.
- Ako se ne slažu, onda se to nekako riješi. Nije tu bila neka tučnjava, zna pasti koji šamar - priča Zagrepčanin osuđen zbog dilanja. One neposlušne primiri samica u kojoj mogu provesti najviše deset dana.
- Čemu se nadam? Nekakvom poslu, bilo što, samo da se radi - zaključio je mladi ubojica iz Međimurja.

NAKON MLAĐANA POOŠTRILI UVJETE
U zatvoru u Požegi robijao je i trostruki ubojica, “sisački monstrum” Srđan Mlađan. On je 3. žrtvu ubio tijekom slobodnog vikenda. Nakon njega Uprava je pooštrila uvjete za izlaz.
- Odavde mi u pravilu ne puštamo. Puštamo na izlaz u grad, ali vrlo rijetko. Mora proći pola kazne, moraju imati stabilnu obitelj i slično. Četiri godine, koliko je prosječna kazna, mladići uglavnom provode odsječeni od vanjskog svijeta - kaže načelnik zatvora Željko Mrgan.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • TamaraDedić 19.06.2014.

    pola je laz

  • zadar25god 24.11.2012.

    ovo vam je soba br.5.ja sam prošao kroz 1,2,3 i četvorku.3 i 4 je bila bez pogodnosti,što znači zaključan cijeli dan.ne rade se nikakve sklopke za končar već kvačice za zavjese po satnici od 2,51.tamo me vežu lijepe uspomene ali i veoma ružne,tamo sam proveo malo viš od 2 i pol godine,većina dečkiju danas je u glini ili lepoglavi.pozdrav odgajatelju ivici,načelniku zeljku mrganu i pravosudnoj policiji.ne mogu reci,stvarno su korektni.vise smo mi bili problem između sebe.

  • tajnamoja 08.04.2008.

    Nix, oni nisu krivi za pravosudni sustav, ali su njihovi roditelji krivi za štošta u odgoju, a nakon toga, okolina, oni sami, pa i pravosudni sustav, ali na kraju - kad su već dospjeli u zatvor. Pa nije pravosudni sustav krivo što su oni tu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare