To je to što me zanima!

Ne daju Trnjansku Savicu: Za zeleni park dežuraju cijeli dan

Jutro u parku je mirno, bez bagera i kamiona, bez djelatnika Zrinjevca, bez predstavnika Gradske uprave i bez zaštitara, uz tek nekoliko policajaca koji dežuraju
Vidi originalni članak

Članovi Inicijative "Čuvamo naš park" u parku Trnjanska Savica organizirali su neprekidno 24-satno dežurstvo, a jutro u parku provode mirno, bez bagera i kamiona, ali uz nekoliko policajaca koji su također dežurni na Savici.

Jutro u parku je mirno, bez bagera i kamiona, bez djelatnika Zrinjevca, bez predstavnika Gradske uprave i bez zaštitara, uz tek nekoliko policajaca koji dežuraju, izvijestili su u utorak iz inicijative "Čuvamo naš park".

Građani su u ponedjeljak spriječili pokušaj zagrebačke Gradske uprave da počne s preuređivanjem parka na Trnjanskoj Savici u rekreacijski park.

Ne žele da se više od 40 posto površine parka prekrije betonom, plastikom i umjetnom travom. Ističu i kako za projekt vrijedan 12 milijuna kuna nije raspisan javni natječaj te da su o početku radova saznali tek kad je prošli tjedan u parku osvanula informativna ploča.

U nekoliko navrata, tijelima su zaustavili postavljanje građevinske ograde koja bi trebala osiguravati radove u parku. 

U tome je tijekom ponedjeljka sudjelovalo u prosjeku između 20 i 60 građana, većinom stanovnika Savice.

Nakon odlaska zaštitara, djelatnika Zrinjevca i policije, građani su organizirali dežurstva.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja najavili su da će tijekom utorka na teren izaći nadležni inspektori.

 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • tuzibaba_1 26.04.2017.

    ova ćuvarica na slici ima dobro prkno. kad joj dosadi može poći kuhati ručak da ne pregladni

  • Plehan 25.04.2017.

    Kakvi su to građani,za koga ti rade,ne zele crkvu,ne zele uređen park.Iz toga se da iscitati da su to sotonisti,nevjernici,ne zele dobro svom gradu,tu treba uredovati policija popisati sve te neradnike,huskase i na sud.

  • Battler 25.04.2017.

    Orijunaši ne miruju

Komentiraj...
Vidi sve komentare