To je to što me zanima!

Ne kukajte da obitelji odlaze, kad ni jaslice ne možete otvoriti

Predškolsko obrazovanje pokazuje kao ključno za daljnji razvoj djece u školskom sustavu i društvu općenito. No naši vrli političari na vrtiće i dalje gledaju kao na nužno zlo i ne žele pomoći svojim sugrađanima
Vidi originalni članak

Sela nam se osipaju, u Hrvatskoj vlada bijela kuga, demografska katastrofa će se nastaviti, moramo pod hitno početi provoditi mjere za zadržavanje mladih, posebno u manje naseljenim krajevima. Mantra je to koju slušamo, pa sad već desetljećima. Demografi i drugi stručnjaci s jedne strane upozoravaju, političari s druge obećavaju, a na trećoj strani stoje roditelji poput onih iz naše priče. Mlade obitelji iz općine Proložac kraj Imotskog, naime, već dvije godine zbog lokalnih političkih igara ne mogu dobiti jaslice za svoju djecu. Radi se o obiteljima s više djece, s visoko obrazovanim roditeljima koji imaju poslove i žele raditi. I ostati živjeti u svom kraju koji je, inače, jedan od najnapuštenijih krajeva Hrvatske.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 22.09.2022.

    Tako je to u državi gdje su političari dovoljni su sami sebima. Sve drugo su isprazne i ljigave populističke priče za njihove bajne birače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare