To je to što me zanima!

Ne mogu joj pomoći: Žena ima dva metra i dalje raste

SAD: Tanya ima akromegaliju, odnosno njezino tijelo izlučuje previše hormona rasta. Na liječenje je do sada potrošila milijun kuna, no bezuspješno
Vidi originalni članak

Tanya Angus (30) iz Nevade u SAD-u je trenutno teška 222 kilograma i visoka 198 centimetara. No još uvijek raste, a liječnici su joj rekli da njezin rast ne mogu zaustaviti.
Kada je imala 18 godina Tanya je bila vitka i visoka oko 173 centimetara. No ubrzo su joj dijagnosticirali bolest akromegaliju.
- Moje tijelo proizvodi previše hormona rasta. Zbog toga su mi se u kasnim tinejdžerskim godinama počeli povećavati stopala, ruke, lice. Bila sam nesretna svojim izgledom i počela sam trošiti bogatstvo na kozmetiku i šminku. Nisam se mogla pomiriti s tim da moje lice više nije lijepo pa sam pala u depresiju. Ljudi su me čak pitali da li sam muškarac, a moj dečko je pitao moju mamu da li sam promijenila spol - priča Tanya. Dodaje da joj je slomio srce pa ga je ostavila. Zbog svog izgleda rijetko izlazi iz kuće.
Liječnici su joj otkrili i operirali dva tumor u mozgu koji su također djelovali na lučenje hormona rasta. Još uvijek pije razne lijekove, a imala je i moždani udar. Njezina majka i njezin poočim s kojima živi, su na lijekove potrošili 200.000 dolara odnosno preko milijun kuna. Tanya pak i dalje raste, a trenutno posjećuje novog doktora te se nada da će joj on pomoći.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • citizen 23.07.2009.

    A prezime ...Angus :))...slucajnost ili sta

  • sprinterica 23.07.2009.

    majko moja od kud izviru sve te boleštine, pa ovo je strašno, jadna žena

  • gucica 23.07.2009.

    Jadna prije je bitla tako lijepa a sad izgleda kao dinosaur!

Komentiraj...
Vidi sve komentare