To je to što me zanima!

'Ne može se blokirati obrtnike s dugom manjim od 10.000 kn'

Ministar Gordan Maras smatra da se malim obrtnicima ne treba blokirati račun zbog duga od dvije ili tri tisuće kuna. O svemu planira razgovarati s ministrom financija
Vidi originalni članak

Ministar Gordan Maras smatra da se malim obrtnicima ne treba blokirati račun zbog duga od dvije ili tri tisuće kuna, te će tražiti da se ovrha ne pokreće nad onim obrtnicima koji državi duguju manje od 10.000 kuna. 

O svemu planira razgovarati s ministrom financija Slavkom Linićem i šeficom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec. 

Marasovo mišljenje suprotno je Linićevom koji ovrhe planira za građane i male poduzetnike s dugovima od par tisuća kuna, a priznao je i da je za Linićeve planove doznao iz medija. 

Maras smatra da poreznu disciplinu treba trenirati na onima koji državi duguju pozamašne svote, a vjeruje da među 80 tisuća hrvatskih obrtnika nema milijunskih dužnika. 


Idi na 24sata

Komentari 73

  • renatak 03.10.2013.

    Kada Linić i kompanija stvore uvjete da hrvatski građani počnu raditi , pristojno živjeti od svoga rada , kada im kupovna moć ne bude na ovako niskim granama, dokle god običan mali građanim nema novca, a nema ga jer su ovi lešinari uništili nekad dobrostojeći srednji sloJ KOJI JE TROŠIO svoj pošteno zarađeni novac, kada su od toga živjeli i mali trgovci i obrti a ne samo velki lanci, sve je uzalud. Može nas blokirati, slati ovrhe, a što dalje? Dobit će još novih na Zavodu za zapošljavanje. STOGA POBOGU POČNITE VIŠE RADITI ZA NAROD A NE SAMO ZA SVOJ ĐEP ORVARAJTE VIŠE TA RADNA MJESTA, POKREĆITE PROIZVODNJU, PA ČEMO I MI OBRTNICI I MALI TRGOVCI LAŠKE ISPUNJAVATI SVOJE OBVEZE PREMA DRŽAVI I DOBAVLJAČIMA. Što Linić misli da nam je draga situacija kad nešto JEDNOSTAVNO NE MOŽEŠ platiti jer nemaš novca ,jer nemaš kupaca i nemaš kome prodati svoju robu? Pitam se samo gdje su svi ti silni stručnjaci, ekonomisti,makroekonomisti, samo pričaju, prodaju maglu a mi samo toneme.Dvadeset i kusur godina slušamo iste priče i ništa samo sve veća bijeda i jad. DOKLE? I NITKO NIKADA NEĆE ODGOVARATI ZA ZLOČIN JER SU UNIŠTILI OVU PREDIVNU BOGOM DANU ZEMLJU KOJA IMA SVE PREDUVJETE DA BUDE BOGATA I DA NJEN NAROD PRISTOJNO ŽIVI. ali ne, Bagra je sve uništila, i nikome ništa. Nisu se sjetili da sebi bar simbolično smanje primanja pa da kažu evo narode past ćemo travu skupa s vama, a ne..... to je demagogija, to su sitne uštede, to se nebi ništa osjetilo, pa ćemo radije vas iscjediti do kraja jer ipak nije lako živjeti sa 20.000 -30.000,00 kn + skupocjeni auti+kartice+mobiteli+dnevnice+besplatni saborski ručkovi++++..... eeee, jadni mi, davno je moj dida rekao od hrvata nikada gazda, samo sluga i to je istina.!

  • renatak 03.10.2013.

    Baš me zanima gdje će s njima razgovarati? Na nekoj janjetini?! Treba, kao ministar, zaštititi one koji mu daju plaću, ali bojim se ja da se od Slinića&co gaće svima tresu!

  • Mladen Matanic 03.10.2013.

    Kad ću pročitati kad ujutro ustanem dok pijem kavu da je otvoreno jedno radno mjesto, najgore je kad čovjek nešto ne zna i neće dati majstoru da to napravi pa napravi još veću štetu. Dajte vi lijepo ostavke i objavite prijevremene izbore tako se radi u demokratskoj europi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare