To je to što me zanima!

Ne nasjedajte: Hrvatskom se širi lažna snimka o koroni....

Naša procjena je kako je u interesu javnosti da demantiramo vjerodostojnost snimke, riječ je o fake newsu. Zagreb neće za 48 sati u karantenu niti se skriva broj zaraženih korona virusom
Vidi originalni članak

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila audio snimka o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom zbog koronavirusa i da se zataškava broj zaraženih, glasnogovornik Vlade Marko Milić na upit Hine je rekao da je riječ o lažnoj informaciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Informacija iz snimke koja kruži po društvenim mrežama o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom je lažna. Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to bio slučaj i ranije - rekao je Milić Hini.

Pozvao je građane da ne nasjedaju na netočne i zlonamjerne objave.

- Apeliramo na sve građane da ne nasjedaju na ovakve neprovjerene, netočne i zlonamjerne informacije koje nepotrebno uznemiruju javnost - dodao je Milić.

U audio snimci se navodi da će za 48 sati biti objavljeno da je Zagreb u karanteni i da se skrivaju stvarni podaci o broju zaraženih koronavirusom.

- Nadam se da većina ljudi zna da radimo sustavno i promišljeno, da smo dostupni i transparentni, da nema skrivanja od prvog dana. Uzbunjivanje naroda na ovu temu je kazneno djelo. Ti koji to rade neka dobro razmisle - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Naša procjena je kako je u interesu javnosti da demantiramo vjerodostojnost snimke, riječ je o fake newsu.

 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Selo_malo 12.03.2020.

    Širenje neutemeljene panike je kazneno djelo i treba sve njegove počinitelje primjereno kazniti, ali i ne poduzeti sve preventivne raspoložive mjere iz nadležnosti u svrhu zaštite javnog zdravlja i sprječavanja daljnjeg širenja zaraze je jednako tako, ako ne i veće kazneno djelo i moralno nedjelo!

  • 12.03.2020.

    I da je "fake", tko zna normalno razmišljati, znat će odlučiti što je najbolje za njega i njegove bližnje. Ovo je izmaklo kontroli, da vjerujem vijestima, crko bi. Sretno Vam, tko preživi, pričat će.

  • Nadia_1 12.03.2020.

    Na kraju ipak istiha, ha? Od pon?

Komentiraj...
Vidi sve komentare