To je to što me zanima!

'Ne prozivam Vladu, ali tko će odgovarati za smrt svih civila'

Hebrang ističe kako je na strani RH u Domovinskom ratu poginulo oko 8000 civila. Smatra kako je logično da se podižu optužnice sukladno razvoju situacije u ratu
Vidi originalni članak

Andrija Hebrang komentirao je tekst kojeg je napisao u knjizi žalosti posvećenoj preminulom generalu Đuri Brodarcu. Za Večernji list je kazao kako smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru što se tiče procesuiranja odgovornih za zločine u Domovinskom ratu. Hebrang ističe kako se jedno mjerilo za pokretanje tog procesa uključuje branitelje, a drugo agresore. Tvrdi da je omjer pokrenutih procesa takav da je deset puta veći broj pokrenutih procesa protiv branitelja, nego protiv agresora. 

Hebrang ističe kako je na strani Hrvatske u Domovinskom ratu poginulo oko 8000 civila. Smatra kako je logično da se podižu optužnice sukladno stvarnom razvoju situacije u ratu. Naglasio je kako se protiv hrvatskih branitelja vodi oko 2500 različitih procesa. 

Kaže kako kritiku nije usmjerio na nikoga pa ni na Vladu, ali je njegova kritika usmjerena prema svim službama koje su zadužene za procesuiranje svih ratnih zločina .

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 32

  • feba 16.07.2011.

    Sjetio se da kaže da Hrvatska ne ide dobrim smjerom.ODAVNO ne ide dobrim smjerom.Pokradena do kraja,poniženi pravi borci,nagrađeni lažni i to pozamašnim mirovinama,pretučeni novinari koji žele reći istinu,plaćeni oni drugi da pišu što gospodi iz HDZ paše.A ovaj gospodin je ljigavac i ništa drugo.

  • kinezojapanac 15.07.2011.

    Ovaj covjek pod hitno treba potraziti pomoc. Kako je moguce da niko od mjerodavnih ne primjecuje da je lik bolestan i k tome u visokoj politici. Dali je moguce da nam rastrojena osoba donosi vazne odluke u drzavi.

  • sijerkovicmilan 15.07.2011.

    Hebrang, daj odi već jednom iz javnosti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare