To je to što me zanima!

'Ne punite računala na kauču i tepisima jer može izbiti požar'

Fotografija je nastala tijekom današnje intervencije u novozagrebačkom naselju Savski gaj. U stanu je izbio požar jer je vlasnik ostavio laptop na punjenju na kauču...
Vidi originalni članak

Vatrogasna postrojba Zagreb na Facebooku je objavila fotografiju kojim žele upozoriti građane na neke stvari koje mnogi nesvjesno čine svaki dan. 

Fotografija je nastala tijekom današnje intervencije u novozagrebačkom naselju Savski gaj. U stanu je izbio požar jer je vlasnik ostavio laptop na punjenju na kauču. 

- Punjenje računala i drugih elektronskih uređaja na krevetima, dekama, jastucima i tepisima predstavlja rizik od požara. Na sreću, današnji požar u Savskom gaju ugasili smo na vrijeme. Spriječimo nesreće zajedno, napisali su vatrogasci na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Prva Proleterska 24.09.2017.

    Ako već naćinjete neku takvo važnu stvar , recite i objasnite u detalje zašto i kako ne ! Svako raćunalo ima na donjoj strani proreze za ulazak zraka za hlađenje procesora ventilatorom . Sam procesor kad radite , dostiže i do 100°C al ga ventilator hladi i nije problem . Kad postavite računalo na kavč, na koljena , na bilo što , što zatvori donji ulaz zraka u računalo , ono se počinje grijati i to odmah ne od nule , nego od onih radnih 100°C kontaktne ploćice procesora !!!!!!!! Računalo se uvijek stavlja na one četri gumene nogice i na ravnu površinu , koja nije ni prekrivena sa stoljnakom - na nepokriven stol , jer može ventilator da usisa dio stoljnaka i sam sebi zatvori hlađenje !!

  • It's kišing 21.09.2017.

    A nista možda razmislili da su u pitanju prastare instalacije... Barem po slici stana reklo bi se kao da je iz 60-tih

  • Rafo 21.09.2017.

    Pa nitko normalan neće ostaviti bilo kakav uređaj/napravu koja se zagrijava na zapaljivoj površini bez nadzora. Osim toga, laptop se ni inače ne bi trebao držati na kauču ili bilo kojoj mekanoj površini jer se tako otežava njegovo hlađenje, što može izazvati njegovo pregrijavanje u radu. I mnogi mobiteli kada su na brzom punjenju, ako im je otežano hlađenje, mogu se pretjerano zagrijati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare