To je to što me zanima!

Ne spremajte kišobrane! Sunca nema na vidiku, samo pljuskovi

Žuti alarm, potencijalno opasno vrijeme, izdan je sutra za osječku, gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju
Vidi originalni članak

I sutra nas očekuje promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno, povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom. Uz izražene pljuskove lokalno će pasti obilna kiša, osobito u prvom dijelu dana u Dalmaciji i Lici, a zatim i u Slavoniji. 

Sunčana razdoblja očekuju se popodne. Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku umjeren jugoistočni, a duž obale južni i jugo. Najniža temperatura zraka od 6 do 11, na moru između 11 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 15 do 20 °C, u gorju i niža, javlja DHMZ.

PRIPREMITE SE! Promjena vremena: Stižu nam pljuskovi i nestabilno vrijeme

Žuti alarm, potencijalno opasno vrijeme, izdan je za osječku, gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - upozoravaju iz DHMZ-a.

- Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika - dodaju.

I u subotu će biti sunčanih razdoblja ali i dalje nestabilno, uz mogućnost mjestimične kiše pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, piše HRT.

U nedjelju novo jače naoblačenje s kišom, moguće ponegdje obilnijom, uz nižu temperaturu, na Jadranu jako jugo i jugozapadnjak, a početkom idućeg tjedna sunčanije i toplije, još ponegdje s kišom.

Pogled na osmodnevnu prognozu za Zagreb, Split, Rijeku, Dubrovnik i Osijek pokazuju kako će svih osam dana uglavnom padati kiša.

STIGLA NAJAVLJENA PROMJENA VREMENA Na snazi meteoalarm za skoro sve regije: Kiša i grmljavinsko nevrijeme, na Jadranu jako jugo

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Miške 12.05.2023.

    rekao Pedro

  • Springflowers 11.05.2023.

    Tako je, kako je!..Prilagoditi se vremenu

  • smrekovaca 11.05.2023.

    ne stala nikad

Komentiraj...
Vidi sve komentare