To je to što me zanima!

"Ne vraćamo se drahmi jer su nam baš sve tiskare uništene"

Do nedjeljnog referenduma, na kojem će Grci glasovati za ili protiv mjera štednje koje im uvjetuju čelnici eurozone, svi su na mukama, a Grčka je korak do bankrota
Vidi originalni članak

Bankarski sustav može izdržati još nekoliko sati, dana... nikako tjedana, komentirali su financijski stručnjaci situaciju u Grčkoj. Procjenjuje se da svake sekunde stanovnici s bankomata podignu oko 3000 eura.

Do nedjeljnog referenduma, na kojem će Grci glasovati za ili protiv mjera štednje koje im uvjetuju čelnici eurozone, svi su na mukama.

Oko 47 posto ljudi planira glasovati za, a 39,3 posto protiv štednje odnosno izlazak iz eurozone. Vlasti i dalje pozivaju ljude da glasaju protiv, a ostavku u slučaju prihvaćanja mjera štednje, nakon premijera Alexisa Tsiprasa, najavio je i ministar financija Yanis Varoufakis. Ipak ističe da očajnički žele ostati u eurozoni.

- Radije bih si odrezao ruku nego potpisao sporazum koji neće jamčiti olakšavanje otplate duga - rekao je. 

Upozorio je kako se ne mogu ni vratiti drahmi jer su im tiskare uništene i nemaju kapaciteta za tiskanje novca kojim su se služili prije ulaska u eurozonu.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • zvonkod 04.07.2015.

    ...ono što nisu uništili osvajačkim ratovima i ratnom mašinerijom , uspjeva im EUROM -korak po korak (cent po cent) !!!!

  • Caffe-bar Gemini 03.07.2015.

    Da ne bi i mi došli u takvu situaciju, kada i ako euro bude naša službena valuta, trebamo konzervirati tiskare za kune za svaki slučaj.

  • Jeronim Beethoven 03.07.2015.

    Kad izgubiš nacionalni identitet i suverenost, kad izgubiš svoj novac, kad padneš po moć MMF-a koji kao i svaka druga strana banka guli kožu sa tebe, kada trebaš vratiti dvostruko više nego si dobio, od takve države neće ostati ništa. Tako će biti uništene i druge države, odnosno doći će nova strana vlast ili domaća marionetska, koja će raditi za grupu udruženih svjetskih kapitalista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare