To je to što me zanima!

Ne žele Trumpa u svojoj zemlji: Tisuće Britanaca prosvjedovalo

Britanska vlada je branila svoju odluku da ove godine pozove američkog predsjednika Donalda Trumpa u raskošan državni posjet tijekom kojega bi ga primila i kraljica
Vidi originalni članak

Britanska vlada je u ponedjeljak branila svoju odluku da ove godine pozove američkog predsjednika Donalda Trumpa u raskošan državni posjet tijekom kojega bi ga primila i kraljica, unatoč prosvjedima ispred zgrade parlamenta i neslaganju zastupnika.

Zastupnici u britanskom parlamentu raspravljali su tijekom poslijepodneva o opravdanosti tog državnog posjeta. Gotovo 1,9 milijuna ljudi je potpisalo peticiju u kojoj predlažu da to bude običan službeni posjet.

Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se u ponedjeljak navečer ispred zgrade parlamenta u Londonu kako bi izrazili protivljenje državnom posjetu američkog predsjednika.

Ovo su treći prosvjedi u Londonu protiv tog posjeta Donalda Trumpa. Na prvima održanim 30. siječnja sudjelovali su desetci tisuća ljudi, a na drugima, početkom veljače, 10.000 ljudi.

Parlament neće glasovati nakon rasprave, pa će ona biti tek sredstvo psihološkog pritiska na vladu. Nekoliko laburističkih zastupnika i SNP, škotska nacionalna stranka, kritizirali su ponašanje američkog predsjednika i premijerke Therese May za koju je laburistički zastupnik David Lammy rekao da je "spremna na sve ne bi li dobila trgovinski sporazum".

"Posjet se mora dogoditi, on će se dogoditi i kad se dogodi vjerujem da će Velika Britanija prirediti pristojan i velikodušan doček predsjedniku Donaldu Trumpu", uzvratio je zastupnicima državni tajnik za vanjske poslove Alan Duncan.

Prosvjedi su predviđeni i u drugim gradovima diljem zemlje, pa se tako i u Glasgowu okupilo tristotinjak ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • missdilemma 22.02.2017.

    pitanje je dana kad ce koknuti trumpa, cudno da to jos nisu ucinili

  • Miške 22.02.2017.

    To su protiv Trampa Arapi i Afrikanci koje je primila VB.

  • Hugo1_1 21.02.2017.

    bravo ljudi. samo ljubav i nista vise.

Komentiraj...
Vidi sve komentare