To je to što me zanima!

'Ne znamo zašto su spomenik srušili, pa na njemu nije pisalo ništa, ne znam koga je vrijeđao'

U Komletincima, mjestu na istoku Hrvatske, 40 kilometara od Vinkovaca, dvojica muškaraca, jučer su usred bijela dana, sajlom svezali spomen ploču za traktor i srušili je.
Vidi originalni članak

Partizanski spomenik koji se nalazi između pošte, župnog ureda i ambulante u Komletincima uništen je, a pri njegovom padu stradala je i klupa koja se nalazila u neposrednoj blizini.

POGLEDAJTE VIDEO: Vandali srušili spomen ploču iz Drugog svjetskog rata 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvojica vandala, 54 godišnjak i 29 godišnjak su nakon rušenja partizanskog spomenika pobjegli, ali policija ih je ubrzo pronašla počinitelje te će protiv ovoga tandema podnijeti kaznenu prijavu.

Mještani Komletinaca, navodno ne znaju o kome je riječ te su mnogi suzdržani od davanja izjave. Ipak, postoje oni koji ne vide potrebu za takvim vandalskim činom.

- Ako je nekom i smetao spomenik, ne vidim potrebu za takvim rušenjem. Mogli su legalnim putem zamoliti premještanje spomenika. Prošlost treba ostaviti iza sebe gdje joj je i mjesto - rekla je stanovnica Komletinaca te nadodala kako je srušeni spomenik bio godinama na istom mjestu te da su jednostavno naviknuli na njega.

'Malo je sve to bespotrebno'

Na spomeniku nije pisalo ništa, bio je to običan kamen. Bez ijednog slova, natpisa ili znakovlja koje bi nekoga moglo uvrijediti na bilo koji način, kažu nam mještani. Nadodali su i da su se prije na spomeniku nalazila ispisana imena mještana koja su stradala u Drugom svjetskom ratu.

- Sada je to bio goli kamen i ne vidim potrebu za rušenjem golog kamena. Malo je sve to bespotrebno - govori nam jedna mještanka koju smo susreli na mjestu gdje je još jučer stajao spomenik.

INCIDENT KOD VUKOVARA VIDEO Traktorom srušili spomen ploču partizanima, policija je objavila detalje o počiniteljima

Neki govore i da je spomenik srušen jer na tom mjestu treba biti kanalizacija te da je počinitelj samo radio svoj posao.

 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • bubamar 16.04.2021.

    DEBILI DA NIJE BILO TITA I PARTIZANA HRVATSKA BI BILA ZAGREBAČKI PAŠALUK. KAKO SU VAS PARTIZANI RAZVALILI .DI STE VITEZOVI.SAD.UDRI.PO MIRJANI RAKIĆ I PUPOVCU .TU STE NAJ JAČI.

  • Dodo 2306 15.04.2021.

    Kakav je to spomenik na kojem ništa ne piše.to je sprdanje i neka su ga uništili

  • napiši mi hopsaš 15.04.2021.

    Slavonci! Oličenje inteligencije. Uz toliku zemlju siromašni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare