To je to što me zanima!

'Ne zovite ovaj broj, dobit ćete račun od 15.000 kn!'

Mail koji kruži internetom ljude upozorava da ne odgovaraju na poziv koji dolazi s pozivnog broja +39. Takav poziv treba samo obrisati sa mobitela
Vidi originalni članak

Korisnik mobilnog telefona nađe propušteni poziv s broja +393193260013 ili drugog sličnog broja koji počinje sa +39 pa odgovori na poziv. Moj kolega je nakon takvog poziva dobio račun od 2000 eura, piše u mailu koji kruži internetom. Autor maila savjetuje da sumnjive propuštene pozive građani samo izbrišu sa svojih mobitela. U T-mobileu kažu kako su čuli za mail, no kako im se još nitko od građana nije potužio da je prevaren na ovaj način. Vipnet je korisnicima za svaki slučaj onemogućio pozivanje brojeva iz serije 3931932600XX.
- I prije smo već imali slične slučajeve. Ljudi su dobivali SMS u kojem piše da će osvojiti velik novac nazovu li određeni broj. A broj je zapravo s Kajmanskog ili Karipskog otočja i pozivatelj naprosto plaća skupi međunarodni poziv. Ovo je vjerojatno slična prijevara - kaže Igor Vujović iz Udruge Potrošač. Prevarant mora biti iz Hrvatske, dodaje, jer zna kako upasti u našu mrežu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • JUNDOSS 31.01.2009.

    Je,baš se tako dobijaju veliki novci,nazoveš ili esemesaš i oni te odma nagrade.Navuka sam se jednom kad je operater dava 60 renolića,sesmesa,odgovara a auta nigdje.Nek mi se jave oni koji su ga dobili...Ali neš više tukca odmene pravit.Bravo za udrugu potrošač,sve nam loše javi navrijeme.

  • fl4nd3r 30.01.2009.

    jel mogu prekinut poziv ako izvadim bateriju iz mobitela ?

  • mayhem26 30.01.2009.

    Vipnet je korisnike zaštitio,a što je gamad i T-mobile-a učinila?

Komentiraj...
Vidi sve komentare