To je to što me zanima!

Ostao uključen mikrofon: 'Koje stanke, i tak niš' ne delate...'

Predsjednik Sabora Željko Reiner odobrio je četiri zahtjeva za stankom te su se zastupnici počeli ustajati. No, nekome je ostao uključen mikrofon pa je komentirao nerad u Saboru...
Vidi originalni članak

Saborska sjednica u petak počela je s četiri zahtjeva za stanku. Most i BUZ tražili su da progovore o istoj temi, odnosno o pedagoškom standardu. Laburisti su se odlučili još jednom osvrnuti na optužbe predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na račun bivšeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića i bivšeg premijera Zorana Milanovića, dok je Gordan Maras u ime SDP-a najavio raspravu o unutarpolitičkoj situaciji u Hrvatskoj. 

Predsjednik Sabora Željko Reiner odobrio je zahtjeve za stankom te su se zastupnici počeli ustajati. No, nekome je ostao uključen mikrofon.

- Koje stanke, i tak niš ne delate - rekao je netko u sabornici.

Govorili o prosvjedu odgajateljica

U ime Mosta govorio je Marko Sladoljev, koji se osvrnuo na prosvjed odgajateljica u vrtićima u Zagrebu u četvrtak. 

- Ono što je zanimljivo jest da one ne traže veću plaću za sebe, nego bolje uvjete rada za one kojima su posvetile svoj rad a to su djeca - naglasio je dodavši kako je do prosvjeda došlo u gradu 'koji financira nogometne klubove koji su kao udruga građana, a koji su, ako se optužnice dokažu, prali novac u off shore companijama, u gradu koji kupuje automobile od milijuna kuna, u gradu koji radi fontane, a ne vrtiće'. 

- Nemojte me krivo shvatiti, smatram da su fontane lijepe, ali pitanje je prioriteta - rekao je Sladoljev. 

Na istu temu osvrnuo se i Milivoj Špika, u ime HSLS-a i BUZ-a. No, s drugačijim stavom. 

- Mi smo ovdje nacionalni parlament i onda se svedemo na neku lokalnu razinu i pričamo o nekom lokalnom problemčiću. I onda kako bismo nekog denucirali počinjemo spominjati viškove, automobile, fontane i nešto slično. Ne možete izaći ovdje i pričati o pedagoškom standardu pozivajući se na jedinicu lokalne samouprave samo iz razloga da biste se nekom dodvorili.Sloožit ću se u jednom, da treba raditi na poboljšanju pedagoškog standarda u svakom djelu Hrvatske. Ali nemojte uspoređivati Zagreb s nijednom jedinicom lokalne samouprave jer ćete naići na zid - rekao je Špika. 

Neće biti rasprave o ukidanju Ureda bivšeg predsjednika 

Zastupnici će raspraviti konačni prijedlog Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova. Obveze trgovaca u potrošačkim sporovima do sada su bile regulirane kroz Zakon o zaštiti potrošača, a sada se u skladu s europskim direktivama donosi poseban zakon po kojem će trgovci morati obavještavati potrošače o svojim obvezama.

U slučaju kada se spor ne može riješiti putem pisanog prigovora potrošača, trgovac će ga u odgovoru morati obavijestiti o mogućnostima pokretanja postupka pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

Uobičajenog glasovanja o raspravljenim točkama ovoga petka neće biti. Tako ni ovoga tjedna neće biti donesen zakon kojim bi se ukinuo ured bivšeg predsjednika Republike Stipe Mesića, o kojem se prije tjedan dana nije glasovalo jer je oporba napustila sabornicu i tako srušila kvorum.

Idi na 24sata

Komentari 158

  • ljubica ljubičica_1 07.05.2016.

    Točno tako!

  • Renato Habek 07.05.2016.

    eh kad bi barem netko od njih imal muda pa to glasno i jasno izjavil za govornicom.

  • PATRICIA 06.05.2016.

    Pravi neradnici.Ja ako radim osam ili deset sati,imam pravo samo na jednu stanku za vrijeme marende.Velike place,a ucinak nula bodova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare