To je to što me zanima!

Neće imati milosti: Preljubnike u Afganistanu će kamenovati

Tijekom vlasti talibana, osuđene preljubnike su strijeljali ili kamenovali, a pogubljenja su bila petkom. Prema novom zakonu, preljubnike čeka smrt kamenovanjem
Vidi originalni članak

U afganistanske zakone bi uskoro mogla ući odredba za smrt kamenovanjem za osuđene preljubnike, istaknuo je jedan tamošnji dužnosnik.

Guardian javlja kako su promatrači upozorili da ljudska prava stečena nakon pada talibanskog režima u toj zemlji nestaju, nakon što su se počele povlačiti strane snage iz Afganistana. 

Smrt kamenom ako za preljub nađu četvero svjedoka 

Član Odbora za šerijatski islamski zakon i čelnik Nezavisne odvjetničke komore u Afganistanu, Rohula Karizada, kazao je kako pripremaju nacrt kaznenog zakona u kojem je kazna za preljub kamenovanje, ako postoji četvero svjedoka

Vraća se talibanski režim?

Tijekom vlasti talibana, osuđene preljubnike su strijeljali ili kamenovali, a pogubljenja su uglavnom bila petkom. Od 1996. do 2001. godine žene nisu smjele same izlaziti, a djevojčice se nisu smjele školovati.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Ma koješta 27.11.2013.

    Zašto poistovječujete krščanstvo s islamom, U bibliji ljepo piše što Isus misli o kamenovanju i opčenito o kažnjavanju drugih.

  • JerkoKC 27.11.2013.

    A tko bi onda pri nama ostao?

  • JerzaBlativoda 27.11.2013.

    ... jedna od najtolerantnijih vjera u svijetu... tako mi je netko ovdje rekao

Komentiraj...
Vidi sve komentare