To je to što me zanima!

Neće se naplaćivati: Pelješki most bit će izgrađen do 2019.

Ministar promet Siniša Hajdaš Dončić najavio je da će se Pelješki most financirat sredstvima EU od 50 do 80 posto, a da mogao bi biti gotov do 2018. ili 2019. godine.
Vidi originalni članak

Studija izvodivosti za Pelješki most trebala bi biti gotova krajem svibnja. Rade je Hrvatske ceste s konzultantima. Nakon toga slijedi revizija studije utjecaja na okoliš koja se paralelno radi i vjerujem da bi na ljeto Hrvatske ceste mogle raspisati natječaj za projekt povezivanja juga - kazao je ministar Siniša Hajdaš Dončić, koji u petak u Dubrovniku potpisuje ugovore o sufinanciranju izgradnje lučke infrastrukture u luci Ston i pomorsko putničkog terminala Vela luka, piše dulist.hr

Ministar je naglasio da je realno za očekivati završenje tog projekta u roku dvije do tri godine nakon potpisivanja ugovora, što znači da bi Pelješki most mogao biti izgrađen do 2018. ili 2019. godine. Također, most će biti besplatan i javno dostupan za putnike. 

Prije izgradnje mosta bit će gotovi radovi u Zračnoj luci Dubrovnik koja je nedavno izabrana kao jedan od četiri projekta u cijeloj Europi za kreditiranje iz tzv. "Junckerovog plana".

- Radovi u Zračnoj luci Dubrovnik će biti gotovi prije Pelješkog mosta, u prvoj fazi su već počeli, a za dvadesetak dana očekujemo potpisivanje ugovora za drugu fazu koja je financirana 75 posto bespovratnim sredstvima, a ostatak dolazi iz Junckerovog plana - rekao je Hajdaš Dončić.

Projekt proširenja Zračne luke Dubrovnik, zasada je najuspješniji primjer korištenja europskog novca u Hrvatskoj. Investicija vrijedna više od 246 milijuna eura financirat će se više od 60 posto iz fondova EU, a čak 32,5 milijuna eura osigurat će se povoljnim kreditom kroz Junckerov plan za oporavak Europe.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • centarfor 25.04.2015.

    Ovo je obećanje SDPa i to za vrijeme kada vjerojatno neće biti na vlasti. Molim vas ne obećavajte u tuđe ime jer iz Plana 21 niste napravili ništa a obećali ste sve, Slično je i za plan da će se za 30 godina ići u mirovinu sa ne znam ni sam koliko godina. Tko živ tko mrtav za 30 godina.

  • miko2312 25.04.2015.

    hahahaha ja mislio peljeski most davno gotov hahha vec vicu 10 godina da ga grade ahahahaha

  • MI-MA 24.04.2015.

    do kad ovaj misli lupeteti glupostima ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare