To je to što me zanima!

'Nećemo imati neke velike koristi od Družbe Adrije'

Ljubo Jurčić smatra da od tog projekta Hrvatska ne bi imala toliko koristi, a ni štete kao što mnogi misle. Kosor se treći put u Rusiji našla s Putinom
Vidi originalni članak

Desetogodišnje polemike vezane za uključivanje Hrvatske u projekte Družbe Adrije i Južnog toka polako blijede jer je, čini se, Hrvatska sve bliže realizaciji. No ekonomisti smatraju da taj projekt nije razlog za veliko uzbuđenje.
- Ako se to i dogovori, na realizaciju ćemo morati pričekati barem pet, šest godina jer će Družba Adria morati riješiti sudsku stranu. Nama bi to povećalo geostratešku poziciju, ali Hrvatska ne bi imala toliko koristi koliko se zbog toga diže ushićenje, kao ni štete koliko pojedinci dižu prašine - rekao je Ljubo Jurčić, ekonomist.
Premijerka Jadranka Kosor u subotu se treći put sastala s premijerom Vladimirom Putinom. Glavni povod bilo je otvaranje predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Moskvi. U 40 minuta razgovarali su o gospodarstvu te projektima Družbe Adrije i Južnog toka. Premijer Putin je istaknuo da su se od njihova zadnjeg susreta dogodili dobri pomaci u gospodarskoj suradnji jer je robna razmjena između Hrvatske i Rusije povećana 50 posto te iznosi više od dvije milijarde dolara. Hrvatska od toga u Rusiju izveze 154 mil. dolara.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • maštrapan 19.06.2010.

    Nogice su točno po mojoj mjeri, vrhunske!

  • JerkoKC 19.06.2010.

    A valjda mali ima dobar alat.

  • inter11 19.06.2010.

    Putin je Pravi premijer a šta je Kosor??

Komentiraj...
Vidi sve komentare