To je to što me zanima!

'Nećemo nabaviti nove avione, stari zrakoplovi idu na remont'

Predsjednik je nakon proslave Dana HRM-a najavio kako će zbog gospodarskih poteškoća vojni zrakoplovi vjerojatno na remont, umjesto da se nabave novi avioni
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH je u subotu na proslavi Dana HRM-a u Podgori rekao kako se pred HRM u miru postavljaju nove zadaće vezane za očuvanje sigurnosti, nadzor granica i ZERP-a. Kazao je i da je nedavna odluka Vlade o gradnji pet ophodnih brodova za potrebe obalne straže dobra vijest. Josipović je rekao kako je sasvim sigurno da u miru doktrina naših oružanih snaga i naše obrane u dobrom dijelu seli prema jugu, tj. prema moru.

- S većom pozornošću ćemo morati paziti naše granice i sudjelovati u kolektivnoj sigurnosti u okviru NATO-a - rekao je predsjednik. Kontraadmiral Ante Urlić, zapovjednik HRM, rekao je da je stalna budnost na moru jamstvo nacionalnog suvereniteta.

Predsjednik je nakon proslave najavio kako će zbog gospodarskih poteškoća vojni zrakoplovi vjerojatno ići na remont, umjesto da se nabave novi avioni. Dodao je kako će zrakoplove obnavljati, ali manjim intenzitetom. Večernji list javlja kako je Josipović priznao i da su brodovi Hrvatske ratne mornarice stari.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • socijalist novoga kova 16.09.2012.

    sva sreća da imamo samo 2 za remont

  • socijalist novoga kova 16.09.2012.

    dajte svoj vozni park na remont a ne zrakoplove.kao da je i remont jeftin....

  • fantazist 16.09.2012.

    I ti avioni služe jedino da se izvlači ogroman novac od naroda. Neka mi netko da logično objašnjenje kog će nam vraga avioni? Bolje da se posvetite gospodarstvu i uložite novac u radna mjesta

Komentiraj...
Vidi sve komentare