To je to što me zanima!

'Nećemo primiti niti jednog izbjeglicu, niti ratnu siročad'

Istaknuo je kako Češka pokazuje solidarnost kroz financijsku i medicinsku pomoć koju izravno šalje u Siriju i druga krizna žarišta. Osudio je i odluku Europske unije da pokrene proces sankcioniranja Mađarske i Poljske
Vidi originalni članak

Češki premijer Andrej Babiš dodatno je pojačao svoje snažno protivljenje tome da njegova država prima izbjeglice u svom subotnjem razgovoru za novine Pravo, poručivši da nijednog izbjeglicu Češka neće primiti. 

Babiš je poručio kako neće biti iznimaka, čak ni u humanitarnim slučajevima, poput sirijske ratne siročadi. 

- Zašto bismo ih trebali primiti? Imamo siročad koju trebamo pripremiti za život i ovdje u našoj državi - rekao je Babiš, inače drugi najbogatiji Čeh.

Istaknuo je kako Češka pokazuje solidarnost kroz financijsku i medicinsku pomoć koju izravno šalje u Siriju i druga krizna žarišta.

Češki stav je jasan, dodao je: "Nećemo primiti nijednog izbjeglicu". 

Babiš je pozvao druge države Europske unije da "pošalju jasan signal" protiv ilegalnih migracija tako da odbijaju migrante koji dolaze brodovima. 

Osudio je i odluku Europske unije da pokrene proces sankcioniranja Mađarske i Poljske. 

- Ne sviđa mi se ideja da Europska komisija djeluje protiv Poljske i Mađarske - naglasio je češki premijer, upitavši se ne očekuje li slična sudbina jednog dana i Češku.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • ddd1234 16.09.2018.

    Mogu li ja nešto pitati: kad Afganistanci i Nigerijci uđu u Njemačku i drugdje, a mi uđemo u Schengen, što će sprečavati iste da se odatle naseljavaju po Hrvatskoj? Ta nećemo vječno biti sirotinja, a biznisa na moru ima već i sada?

  • Hrvat Hrvatin 16.09.2018.

    Ima pajdo pravo..podržajem ga... Nebi nikog primio... Kao i mi muslimanske obitelji iz Bosne... Nikad nam se nisu javili niti razglednicom... Sramota ih bila

  • mito_i_korupcija 16.09.2018.

    Sto kazu nasi poltroni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare