To je to što me zanima!

"Nećemo produbljivati sukob, ali se nemojte igrati s nama"

Putin je na forumu ruske mladeži u Tveru podsjetio kako je Rusija u posjedu nuklearnog oružja, ali kazao kako nema u planu produbljivati sukob u Ukrajini
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je na forumu ruske mladeži u pokrajini Tver izjavio kako Rusija nema planove za ''sukobe velikih namjera'', ali i podsjetio da njegova zemlja ima nuklearno oružje

- Nije pametno igrati se s nama. Hvala Bogu, mislim da nitko ne razmišlja o produbljivanju sukoba s Rusijom  - rekao je Putin.

Putinove poruke stigle su samo dan nakon što je američki predsjednik Barack Obama upozorio na štetu koju će Rusija pretrpjeti ako se nastave uključivati u operacije u Ukrajini, prenosi LA Times

Obama je upozorio i na jače sankcije protiv Rusije nakon što je NATO objavio satelitske snimke na kojima  se vidi da su ruski kamioni i vojska ušli u Ukrajinu sredinom tjedna. 

Putinu snažne poruke sa summita NATO-a

Američki predsjednik Barack Obama će sljedećeg tjedna posjetiti Estoniju te sudjelovati na summitu NATO-a u Walesu. Očekuje se da će od tamo Putinu poslati snažne poruke da mora zaustaviti invaziju na Ukrajinu te se držati što dalje od baltičkih zemalja Estonije, Latvije i Litve. Te tri države na summitu će dobiti snažna jamstva Zapada da imaju zaštitu NATO-a u slučaju da Moskva svoju pažnju usmjeri na njih. 

Rusi srušili ukrajinski avion, pilot preživio

U petak ujutro ruski sustav protuzračne obrane srušio je ukrajinski borbeni zrakoplov SU-25. Pilot se uspio katapultirati, objavio je u subotu glavni stožer ukrajinske vojske. 

Putin: Razgovor u Minsku bio je iskren

Predsjednici Putin i Porošenko u Minsku su se uspjeli dogovoriti oko dostavljanja humanitarne pomoći na istok Ukrajine. Pomoć i dalje stiže željezničkim pravcima. 

- Dostavit ćemo pomoć ljudima u Lugansku i Donjecku - rekao je Putin koji je istaknuo da je razgovor s ukrajinskim predsjednikom bio iskren. Porošenka je nazvao partnerom.

Sedam članica NATO-a jača obranu

Prema pisanju Financial Timesa, sedam zemalja članica NATO-a planira okupiti nove snage za brzo djelovanje od najmanje 10 tisuća vojnika kako bi ojačali obranu NATO-a u svjetlu ruske intervencije u Ukrajini. Snage pod vodstvom Velike Britanije uključivale bi zračne i pomorske postrojbe kao i kopnene snage, piše list.

Zemlje koje su postigle dogovor o novim snagama su Danska, Latvija, Estonija, Litva, Norveška i Nizozemska, a zainteresirana je i Kanada. 

Idi na 24sata

Komentari 330

  • JureVujević 19.09.2014.

    Rusi prijete a dobili su po nosu u Afganistanu,nisu mogli nista kak ni zaba ljesnjaku papci jedni,Ukrajina ce postati grobnica Rusa ,Srba i ostalih gnjida koji zele cjepati Ukrajinu

  • ben hur panonius 31.08.2014.

    tom malom diktatoru netko treba dati po ušima,upravo on se igra prijeteći cijelom Svijetu

  • 31.08.2014.

    Zar nevidite da Putin drzi dugme od nuklearke u desnoj ruci...:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare