To je to što me zanima!

'Nećete arbitražu? Dobro, mi vas nećemo pustiti u Schengen'

Hrvatska se dosad nije držala niti jednog dogovora koji je sklopila sa Slovenijom. Imali smo ih priliku ne pustiti u EU dok neke stvari ne uredimo - smatra Rupel
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor u srijedu je jednoglasno naložio Vladi pokretanje postupka kojim će Hrvatska istupiti iz Arbitražnog sporazuma sa Slovenijom. Taj je potez u susjednoj državi, među nekim političarima, izazvao burne reakcije. U njima prednjači Dmitrij Rupel, nekadašnji ministar vanjskih poslova:

- Ne znam što sad slijedi, to znaju samo proroci. Hrvatska se dosad nije držala niti jednog dogovora koji je sklopila sa Slovenijom. Imali smo ih priliku ne pustiti u EU dok neke stvari ne uredimo, ali Pahorova vlada potpisala je taj bedasti Arbitražni sporazum - kaže Rupel za Žurnal24

On smatra da Hrvati ne žele sporazum sa Slovenijom niti uređene granice već da im je cilj stalno izazivati incidente i stvarati dramatičnu situaciju.

Rupel je otkrio i što bi, po njemu, trebali biti sljedeći potezi Slovenije:

- Prvo treba smijeniti ministra vanjskih poslova i formirati vladu nacionalnog jedinstva . Onda trebamo nastaviti razgovore, ali tvrdo. Posljednja je mogućnost da Hrvatima kažemo da ne mogu u Schengen dok se ne dogovorimo. 

Vajgl: Milanović je kao Tito

Ivo Vajgl koji je nekad također obnašao funkciju ministra vanjskih poslova u Sloveniji nije siguran je li afera uzrokovana dogovorima slovenskih arbitara Sekoleca i Drenikove dovoljan razlog da se arbitražni postupak prekine.

- Ključeve u rukama drži Arbitražni sud. Milanovićeva izjava da odluke suda neće poštivati u stilu je Tita i njegove 'ja ne priznajem ovaj sud'. Ako si član međunarodne skupine onda moraš poštivati međunarodno pravo i njegove institucije - kaže Vajgl. 

Idi na 24sata

Komentari 771

  • nikluk20 13.08.2015.

    koji lik.... :P mi ne želimo šengen pa si vi trošite novce na to ...svoje novce :P

  • zigazigiczigosan 31.07.2015.

    pokri se mokrom krpom po glavi vidi kaka si

  • TETEC FRANC 30.07.2015.

    skupimo u subotu 2 bojne hos-a krenemo oko8 do 11 smo na šentilju... u 12 gablec povratak doma oko 22 nakon kupanju u čatežu. a ove jadne , lažljive ,bijedne jugoslovence zbacamo u piranski zaljev....

Komentiraj...
Vidi sve komentare