To je to što me zanima!

Nedjeljom neće moći raditi ni male obiteljske trgovine

Trgovine će nedjeljom moći raditi samo iznimno, i to u vrijeme turističke sezone, odnosno od 1. lipnja do 1. listopada, ali i tijekom cijelog prosinca
Vidi originalni članak

Vlada je odustala od svoga prvotnog prijedloga da nedjeljom mogu raditi male obiteljske trgovine tijekom cijele godine. Na Gospodarsko socijalnom vijeću dogovoreno je da će nedjeljom tijekom cijele godine moći raditi kiosci, benzinske crpke, tržnice, štandovi sa svijećama i cvijećem, prodavaonice suvenira i pekarskih proizvoda, i to u vremenu od 6 do 13 sati. Trgovine će nedjeljom moći raditi samo iznimno, i to u vrijeme turističke sezone, odnosno od 1. lipnja do 1. listopada, ali i cijeli prosinac. Na sjednicu GSV-a nisu došli predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske koji su najviše inzistirali da se u Zakonu ukine odredba kojom bi se nedjeljom omogućio rad obiteljskim trgovinama.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • lažno ime 01.03.2008.

    Čisti komunizam. Naša vlada provodi komunizam, odnosno određuje tko smije i koliko zarađivati, naravno, da bi i oni imali nekakve koristi. Trgovački centri će i dalje raditi cijeli dan samo malo skraćeno.

  • krizantema 29.02.2008.

    entoni policiju,vatrogasce i hitne sluzbe usporedjujes sa kupnjom kruha u subotu........ma bravo........ostah bez rijeci......al stvarno nemam komentara.........

  • miracolo 29.02.2008.

    tonton, ti si vidim odmara i do sada svaku nedjelju, sad je red da i tvoji djelatnici imaju to isto pravo. Od svakog privatnika za kojeg sam radila uvijek sam čula samo; \"nema se posla\", pa onda što ti spominješ \"višak radnika\" i sl. A nikad mu ni palo na pamet da bi me zamijenio nedjeljom. A ako se bojiš pada prometa ljudi moraju ionako jesti pa će kupiti u subotu šta im treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare