To je to što me zanima!

"Nedolazak na zdravstveni odgoj znači neopravdani sat"

Zdravstveni odgoj od ponedjeljka će se predavati u svim hrvatskim školama. Ministar obrazovanja Jovanović kaže da je sve spremno i ponovio da nema propusta
Vidi originalni članak

Zdravstveni odgoj od ponedjeljka će se predavati u svim hrvatskim školama. Ministar obrazovanja Željko Jovanović je u nedjelju za Media servis rekao kako je sve spremno i ponovio da nema nikakvih propusta. 

Jovanović kaže i da će kao i za svaki drugi školski sat, tko ne bude dolazio, dobiti neopravdani. 

Jovanović vjeruje i kako će se bez obzira na silnu galamu koja se podigla, nastava zdravstvenog odgoja odvijati bez ikakvih problema. 

Protiv zdravstvenog odgoja, podsjetimo, najviše se bunila Crkva, a polemika Crkve i Ministarstva prosvjete trajala je tjednima.

Idi na 24sata

Komentari 614

  • sonny42 17.01.2013.

    Poštovani lopoč2..istina jest da neke stvari vezane za ljudsku sexualnost funkcioniraju tisućama godina..ali je istina da u 21. stoljeću uz svu tehniku..dostupnost informacija iz raznih medija..imamo ogroman broj maloljetničkih trudnoća..HIV-a..homoseksualaca..lezbi...drugih i drugačijih od nas...jer nitko se nije udostojio djeci na primjeren način objasniti što se i kako događa u svijetu odraslih.Žalosno bi bilo da se o tome uči iz tiska ili sa ovakvih komentatorskih mjesta..

  • mazutar434 15.01.2013.

    Kao učenika srednje škole, čeka me obveza pohađanja Zdravstvenog odgoja. Nisam to želio, nisam to birao... No eto, što je-tu je. Samo, još nisam naučio što je demokracija. Koliko sam shvatio to je guranje tuđeg svjetonazora i dementnih ideja pod tuđi nos. Hoću li 2. školski sat na Vjeronauku učiti o izbjegavanju seksualnih odnosa prije braka pa poslije, na 3. satu ''takljat goldune na kukumare''? Ne vjerujem, to neću dozvoliti sam sebi, pod cijenu da se roditeljima to i ne dopadne. Siguran sam da mnoštvo mladih ljudi dijeli mišljenje samnom. Gosp. Jovanović kaže:''Mladi piju i puše i dosta ih je pretilo.'' Ma dajte molim Vas gosp. Jovanović, pitajte svoju djecu što su pili kad su izašli vani u petak, iscijeđene mrkve i rajčice ili Johnnie Walker?! Pitajte ih što su jeli u obližnjem fast food-u nakon 7-8 sati nastave?! Sigurno pecivo sa sjemenkama i jogurt, a ne čevape i hamburgere. Ako mislite da ćete nešto promijeniti na taj način, promislite ponovno. Odgoj nije u tome da Vi, odrasli, pokažete nama što je dobro, a što loše, već da mi sami shvatimo neke stvari, da sutra kažemo ''NE'' stvarima koje nas ne zanimaju. Kao naprimjer, Zdravstvenenom odgoju. Također, ne očekujte da ćemo sjediti u klupama i skrušeno slušati komunističku propagandu protiv koje su se naši očevi i majke borili, a sad im izlazi pjena na usta i diže im se kosa kad čuju ''JOVANOVIĆ''. p.s. Vjerojatno sam ostao nedorečen, ali oprostite, jer sam u žurbi, idem vani u narodnjački klub, ubit se od alkohola i poslije u neki fast food. A kako je Utorak navečer, sumnjam da ću ujutro u školu, jer sam neodgovoran. Pozdrav!

  • FrancescaKasser 15.01.2013.

    ova karikatura od ministra mi odaje dojam da su ga svi mrzili i maltretirali kad je bio klinac i mozda su ga i roditelji takvog prezirali pa sad lijeci frustracije na drugima

Komentiraj...
Vidi sve komentare