To je to što me zanima!

'Negostoljubivost u Koloni sjećanja će biti jasna i vidljiva'

Kolona sjećanja u Vukovaru bit će podijeljena, a pripadnici Stožera jasno obilježeni. Svi koji će htjeti, moći će stati tamo gdje žele pripadati, poručuju iz Stožera
Vidi originalni članak

Kolona sjećanja u Vukovaru bit će podijeljena, a pripadnici Stožera  jasno obilježeni. Svi koji će htjeti, moći će stati tamo gdje žele pripadati, poručuju iz Stožera

Kolona sjećanja "Vukovarske Hrvatske" okupit će 18. studenog, u sjećanje na žrtvu Vukovara, sve nas koji se iskreno i s poštovanjem dolazimo pokloniti vukovarskim i hrvatskim žrtvama, poručuju iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i dodaju kako će se tamo naći i oni koji žele pripadati "nevukovarskoj Hrvatskoj".

 - Bit će i razlika između nas i njih. Bit će i negostoljubivost grada prema njima. Toga dana, dostojanstveni i ponosni, u molitvi, dođimo s nacionalnim obilježjima, podignimo visoko svoje trobojnice, zastave svojih postrojbi i udruga iz Domovinskog rata. Ponesimo zastave svojih županija, gradova i župa iz kojih dolazimo. Razvijmo transparente koji će isticati veličinu žrtve Vukovara i koji će na primjeren način istaknuti smisao Kolone sjećanja. Budimo veliki, u zajedništvu, na taj tužni ali ponosni i sudbonosni dan. Svi koji dođu u Vukovar neka po svojoj savjesti odluče uz koga će koračati, pored koga će moliti, u kojem će trenutku u kolonu, pozivaju u Stožeru.

Pripadnici stožera će biti jasno obilježeni i dovoljno je gledati i stati uz onaj dio kolone kojemu želite pripadati, tvrde u Stožeru i dodaju kako će svoju negostoljubivost i razliku između dvije Hrvatske izraziti gromoglasnom tišinom. Negostoljubivost će biti jasna i vidljiva.

 - Svi donesimo lampione! Ponesimo i cvijet, ako se može, pozivaju.


Idi na 24sata

Komentari 192

  • markica_pićula 17.11.2013.

    Pa neće Hrvati valjda ići sa onima koji mrze sve hrvatsko kao vlada sastavljena od previše srba i sinova udbaša.Pusićka je rekla u saboru da su banditi išli oslobađat plitvice, sada da branitelji sa njom budu u istoj koloni NEMOŽE

  • ČarliVuk 16.11.2013.

    pun mi je više i hdz,sdpa,hspa i sdsa....u Vukovaru je tako kako je..suživot je došao do jedne granice i to je to..iskreno mi Vukovarci bi bili najsretniji da 35% srba pokloni se mrtvima i da konačno pokažu one koji su u ime srpstva radili zločine..ako smatraju da je Hrvatska njihova Domovina...i kad pokažu gdje su kosti i tko je odgovoran mogu odmah ćirilicu staviti..

  • MaraBrajković 16.11.2013.

    Nemogu a da se ne sjetim svih tih momaka,koji su poginuli,koji nikada neće za ruku povesti svoje dijete,oženiti se,prošetati svojim gradom,jer su pali za svoju zemlju,ali ne za ovakvu,opljačkanu,uskogrudnu,primitivnu,spletkarošku,gdje pojedinci kaos posijati hoće radi političkih poena,da se dodvore jednoj narcisoidnoj individui,koja objedinjuje profanisanu stranku,koja glumi prosvjetljenje i pročišćenje!Ne koristite svete grobove,za svoje izdajničke ciljeve,jer nije se mladost zemlje za to borila!

Komentiraj...
Vidi sve komentare