To je to što me zanima!

Neisplata plaća: Čak 38.638 radnika radi, a nema primanja

Porezna uprava objavila je da plaću svojim radnicima ne isplaćuje ukupno 9.359 poslodavaca. Riječ je o 7.467 pravnih osoba i 1.892 fizičke osobe, odnosno obrta
Vidi originalni članak

Ukupno 9.359 poslodavaca ne isplaćuje plaće svojim radnicima, a njih je 38.638. Ažurirani popis objavila je Porezna uprava na svojim stranicama. 

Prema dostupnim podacima, među tim poslodavcima je 7.467 pravnih osoba s 32.901 zaposlenim te 1.892 fizičke osobe, odnosno obrtnika, koji imaju 5.737 radnika.

Riječ je o poduzetnicima koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • ludom 20.12.2014.

    Tko to prednjači u toj neisplati plaća. Mislim da je to ovaj jalovi državni sustav. A kažnjavali bi nekoga. Neka prvo kazne sami sebe, jer su glavni katalizator nastanka ovakvog kaosa. Svojim nesposobnim "radom", doveli su sve poslovne subjekte u ovakvu situaciju. I svojim "zakonima". Ovo sve što se dešava je samo logična posljedica.

  • jozabroz 19.12.2014.

    niko nikog ne kaznjava i vidi se da je poreznoj sve to normalno,,da sad netko ide detaljnije ispitivat koje su to firme, ko su im vlasnici,,bili mozda neki od ministara ili cak premjer morao otici?

  • Krapinski neandertalac 18.12.2014.

    Kareem, kažeš gore, Porezna da podnese prijave, kaj je tebi. Kad se sve prijave protiv Porezne pokrenu, kad se očisti država u državi, onda možeš to očekivati. Svi se boje Porezne i zato je tak kak je, a ovaj novi Ravnatelj je iz Koprivnice, rodom iz Zenice, prijatelj bivše ravnatelice iz Koprinice, prijatelj Ministra financija Lalovca, pa kaj ti misliš, a tek bivši Ravnatelj je pak bil prijatelj s znamenitim riječaninm i još su na životu, a Uskok pajki, neda Zoki, neda Cvitan, ma jeb.. to. Samo su načeli Šegona, a što se čeka s Linićem, Kraljem, bogami je i Lalovac isti linič, nije ni čudo. I ti bi da Porezna radi red. Tako ti je moj kareeme, red treba napraviiti u Poreznoj i točka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare