To je to što me zanima!

"Nek Zapad pripazi, jer svađa s Putinom može srušiti svijet"

Predsjednik Srbije smatra da bi Zapadu bilo puno bolje da surađuje s Vladimirom Putinom nego da se s njim svađa jer na taj način riskiraju svjetski mir i sigurnost
Vidi originalni članak

Tomislav Nikolić je u intervju "Sputniku" kazao je kako je uvjeren da će na Zapadu shvatiti da se time što se igraju s Rusijom, s njenim osjećanjem vrijednosti, njenim ponosom, u stvari igraju s desecima milijuna, stotinama milijuna ljudi, a potom i sa svjetskim mirom i sigurnošću.

- Bilo bi puno bolje da surađuju s Putinom, jer to može podići svijet, nego da se s njim svađaju, jer to može srušiti svijet - kazao je predsjednik Srbije koji je i ovom prilikom govorio o zajedništvu Srbije i Rusije.

- Kada spomenete Srbiju, odmah možete uz nju staviti Rusiju i obrnuto - istaknuo je Nikolić govoreći o susretima s Putinom za vrijeme posjeta Kini, pa zatim na Paradi pobjede u Moskvi (gdje su uz vojnike Ruske Federacije i vojnike brojnih drugih zemalja, defilirali i pripadnici Garde Vojske Srbije) te na otvaranju Europskih igara u Azerbajdžanu.

Reuters/Pixsell

- Uvijek razgovaramo o suradnji naših zemalja, koristimo svaku priliku da Srbija i Rusija ostanu sinonim jedinstva - naglasio je Nikolić koji je zahvalio ruskom predsjedniku za glasanje na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a protiv  Rezolucije koja bi zločin počinjen u Srebrenici upisala u povijest čovječanstva kao sinonim za genocid.

- Predsjednik Putin mi je odgovorio sa samo dvije riječi: Prijatelj - prijatelju - ponosan je Nikolić na prijateljstvo s Rusima.

Putin posjetio Srbiju prošle godine

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošle je godine posjetio Srbiju kao gost na vojnoj paradi “Korak pobjednika” u povodu 70. obljetnice oslobođenja Beograda. Na ulicama ga je dočekalo gotovo 100 tisuća građana. Tomislav Nikolić mu je uručio orden Republike Srbije na velikoj ogrlici. Tada je Putin rekao:

REUTERS/PIXSELL

- Prihvaćam odlikovanje kao znak ljubavi Srbije prema Rusiji i ruskom narodu. Želim vas uvjeriti da će Rusija uvijek prihvaćati Srbiju kao najbližeg suradnika. Radit ću sve da se odnosi Srbije i Rusije unapređuju.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • Tabasco Pit 30.09.2015.

    Opet srbi ugroženi.

  • Halidumjestohalida 10.09.2015.

    Kisik Nikolicu ajmo na koljena

  • Kocho 10.09.2015.

    U pravu je Nikolić sve što je rekao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare