To je to što me zanima!

'Neka Bandić prekine pritisak na odgajateljice u vrtićima'

EPSU upozorava da prijetnje "tetama" u vrtićima predstavljaju kršenje sindikalnih prava, zajamčenih hrvatskim Ustavom, Europskom socijalnom poveljom
Vidi originalni članak

Europska centrala sindikata javnih službi (EPSU) uputila je pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću tražeći zaustavljanje pritisaka na zaposlene u zagrebačkim dječjim vrtićima radi sudjelovanja u nedavnom prosvjedu Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske za dostojanstvo struke i bolje radne uvjete zaposlenih u dječjim vrtićima, priopćio je u četvrtak Savez samostalnih sindikata Hrvatske. 

EPSU upozorava da prijetnje "tetama" u vrtićima predstavljaju kršenje sindikalnih prava, zajamčenih hrvatskim Ustavom, Europskom socijalnom poveljom, Poveljom EU o temeljnim pravima i standardima Međunarodne organizacije rada. 

Odgojitelji i radnici u predškolskim ustanovama, kao i ostali zaposleni, zaslužuju dostojanstvene plaće i uvjete. Diljem Europe bore se za priznavanje njihovih vještina i profesije. Želimo da naša djeca imaju kvalitetan odgoj i obrazovanje, a za to su nam potrebni kvalificirani radnici koje se poštuje i uvažava, poručuje EPSU.

Prije EPSU-a, koji okuplja većinu europskih sindikata javnih službi, Bandiću je slično pismo poslala i Međunarodna konfederacija sindikata (ITUC), koja je također zahtijevala da prestane pritisak na "tete" koje su sudjelovale u prosvjedu i članove Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, te da im se omogući zajamčena sloboda sindikalnog djelovanja.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • hocu.penziju 19.05.2016.

    A i ova EU mi ide na splovilo, pardon tete

  • grbavo drvo 19.05.2016.

    EPSU , cemu zahebancija , sad u ove dane dok vam gsn bandic vise ne svira po crvenoj liniji , i vi glumite neke NUPovce , ( cemu bez pisama sve ove godine , podobni/uhlijebi , drhte ) #

  • bilicvitak88 19.05.2016.

    Sramota, ovi komunisti napadaju naseg domoljuba bandica, ako van nije dobra hdzova drzava idite u miru, a nadam se da će domoljubi uzet poduži odmor da se odmore od komunista, go gospon bandic, do hdz, go hrvatska!

Komentiraj...
Vidi sve komentare