To je to što me zanima!

'Neka mi da 2 mil. eura, ako ne želi osjetiti što mi je napravio'

Iranka Ameneh Bahrami traži 2 milijuna eura od svog napadača Majida Movahedija kako bi ga poštedjela od sljepoće koja je određena prema pravilu 'oko za oko'
Vidi originalni članak

Iranac Majid Movahedi, koji je oslijepio Ameneh Bahrami, bacivši joj kiselinu u oči, mora platiti dva milijuna eura ako želi izbjeći sljepoću koju mu je odredio sud.

- Želim dva milijuna eura kako bih si osigurala život i budućnost, ne za liječenje. Samo tako ću odustati od kazne za Majida. Iako su rekli, a ja se nadam da je istina, kako će ga kazniti sljedeći tjedan - rekla je Ameneh Bahrami koja je nakon napada ostala slijepa. Majid Movahedi čeka da ga oslijepe na oba oka od veljače 2009. godine jer je bacio kiselinu u lice kolegici sa sveučilišta koja je nekoliko puta odbila njegovu prosidbu. 

Kaznu su trebali izvršiti u nedjelju, ali je izvršenje odgođeno bez ikakvog službenog razloga, piše Daily Mail. Bahrami je doputovala u Iran iz Španjolske, gdje sada živi i liječi se kako bi bila na izvršenju kazne. Rekla je kako je spremna sama to učiniti. Iz Amnesty Internationala kaznu su nazvali mučenjem.

- Bez obzira koliko bio okrutan zločin, kazna je nehumana - rekao je Hassiba Hadj Sahraoui. Islamski šerijatski zakon predviđa pravdu prema pravilu 'oko za oko'. U prosincu 2010. godine, iranski vrhovni sud odgodio je kaznu muškarcu koji je također osuđen da ga oslijepe jer je bacio kiselinu na ženinog ljubavnika. Nisu je još proveli

Idi na 24sata

Komentari 47

  • deee 19.05.2011.

    Grozno!! Baš sam čitala knjigu Ayaan Hirsi Magan, a ova vijest mi je pojasnila njen odnos prema Islamu! Jadna žena!! Šteta što nijedna kazna ne može izbrisati to što joj je napravio!

  • Kakma 19.05.2011.

    Da barem nase pravosudje pokusa vratiti 2% pokradenog novca,bili bi sitnozubi donekle zadovoljni.

  • Z.a.c 19.05.2011.

    vjerojatno bi ekipi sa 24 sata bilo draže da se ovo u hrvatskoj dogodilo,pa da lik dobije 2 godine zatvora i izađe van,fuj! lako je vama iz stolice dok ste udobno zavaljeni pričati kak je to nehumano. a bilo je humano kaj je on njoj kiselinu u lice bacio? i sad je zbog toga slijepa i lice joj je totalno uništeno. i još ajde da je on to napravio u nekoj samoobrani ili nekaj slično. ne,on je to napravio jer se ona nije htjela udat za njega. još se tijekom cijelog procesa izrugivao,jer je mislio da to na sudu neće proći,jer su žene kod muslimana manje cijenjene. e,nek mu je ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare