To je to što me zanima!

'Neka nam Slovenija objasni ponašanje Sekoleca i Drenik'

Poziv je dokaz da afera vezana uz nedopuštenu komunikaciju i dogovaranje za Arbitražni sud još nije završena. Slovenija je svoje odgovore već poslala u Haag
Vidi originalni članak

Arbitražni sud od Slovenije je zatražio dodatno pojašnjenje ponašanja arbitra Jerneja Sekoleca i predstavnice slovenske vlade pri Sudu Simone Drenik. Prema neslužbenim informacijama RTV Slovenije, ta je zemlja svoje odgovore već poslala u Haag. 

Poziv Slovencima dokaz je da afera vezana uz nedopuštenu telefonsku komunikaciju i dogovaranje slovenske strane za Arbitražni sud još nije završena.

Sekolec i Drenikova tajno su snimljeni kako telefonski izmjenjuju informacije o tijeku postupka arbitraže što je protivno pravilima. Zbog te su afere dali ostavke i slovenske strana odlučila je imenovati nove predstavnike pri Arbitražnom sudu. 

Posljednjih dana ponavljali su da je tim činom za njih afera gotova i da postupak arbitraže ide dalje.

Hrvatska je u ponedjeljak najavila istupanje iz arbitražnog sporazuma dok iz Slovenije stižu poruke kako naša zemlja to jednostrano ne može učiniti.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • sumnjičav 28.07.2015.

    Zašto Arbitražni sud pita Sloveniju? Trebao je pitati Sekolnika i koji je sam član toga Suda i Drenik direktno te razjasniti Sekolnikove večere s drugim članovima Arbitraže. Još će biti puno posla za Hrvatske diplomate i pravnike u ovom slučaju. Također treba stalno pdsjećati na druge slovenske kriminalne postupke kao što je bio "zakon o izbrisanima" zaakom o otimačini Ljubljanske banke i td. Naš narod odavno za da se "šuša ne boji Boga već batina" i to je jedini način da se uspostave normalni odnosi sa Slovenijom.

  • dedica1 28.07.2015.

    Hrvanje za tudji teritorij! Pa jasno da su upotrebljene sve makinacije kako i na koji nacin osvojiti tudje, Ali nije htjelo. providnost i pravda su ipak jaci.

  • zelot 28.07.2015.

    Ironija je u tome da bi Zlovenci dobili manje-više što su htjeli (2/3 zaljeva i koridor do otvorenog mora) i bez ovih dogovora ako je suditi po sadržaju transkripata i naklonosti sudaca. Ali izgleda da se ipak nisu mogli suzdržati i oduprijeti pohlepi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare